Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Mısır İsrail'in Refah'a Kara Operasyonu Endişesiyle Sina'da Tampon Bölge Oluşturuyor

Mısır İsrail'in Refah'a Kara Operasyonu Endişesiyle Sina'da Tampon Bölge Oluşturuyor

Mısır yönetimi, İsrail'in Refah'a kara operasyonu düzenleme ihtimaliyle ilgili endişeler doğrultusunda Gazze'den olası bir kitlesel göçe karşı önlem alıyor. Sina'da inşa edilen duvarlarla çevrili tampon bölge, bu endişelerin bir yansıması olarak değerlendiriliyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
KAYNAK: İHA

Mısır yönetimi, İsrail'in Refah'a yönelik kara operasyonu endişesiyle Gazze Şeridi'nden olası bir kitlesel göçe karşı önlem almaya başladı. Gazze'nin güneyinde bulunan Refah kentine yönelik endişeler artarken, Mısır yetkilileri harekete geçti.

Sina İnsan Hakları Vakfı (SFHR) tarafından yapılan açıklamada, Mısır'ın, Gazze'den kitlesel göç olması durumunda mültecileri kabul etmek amacıyla Sina'da yüksek duvarlarla çevrili bir tampon bölge inşa etmeye başladığı bildirildi.

Duvarlarla Çevrili Tampon Bölge İnşası

Söz konusu tampon bölgenin, 12 Şubat tarihinde başlanan çalışmalarla birlikte inşa edilmeye başlandığı belirtildi. Bölgenin, 10 gün içerisinde tamamlanması planlanıyor. Mısır Silahlı Kuvvetleri Mühendislik İdaresi'nin gözetiminde ve yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleştirilen çalışmaların hızla devam ettiği ifade edildi. Ayrıca, bölgede yapılan çalışmalara dair görüntüler de paylaşıldı.

Uluslararası Medyanın Yansımaları

ABD merkezli Wall Street Journal (WSJ) gazetesi, Mısır yetkililerine dayandırdığı haberinde, Gazze Şeridi yakınlarında 100 binden fazla kişiyi barındırabilecek duvarlarla çevrili bir bölge oluşturulması çalışmalarının devam ettiğini duyurdu. CNN International ise, konuyla ilgili haberinde, uydudan alınan fotoğraflara dayanarak Mısır'ın Gazze sınırında yeni bir tampon bölge inşa ettiğini aktardı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Merkez Bankası politika faizini düşürdü: İşte 1 milyon TL'nin getirisi

Merkez Bankası politika faizini düşürdü: İşte 1 milyon TL'nin getirisi