Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Meta'dan Açıklama: İranlı Gruplar ABD Başkanlık Seçimlerinde WhatsApp Hesaplarını Hedef Aldı

Meta'dan Açıklama: İranlı Gruplar ABD Başkanlık Seçimlerinde WhatsApp Hesaplarını Hedef Aldı

Meta, İranlı grupların ABD Başkanlık seçimlerinde Trump ve Biden yönetimiyle ilişkili kişilerin WhatsApp hesaplarını hedef aldığını duyurdu. Açıklamada, hedef alınan hesapların ele geçirildiğine dair kanıt bulunmadığı ve İranlı grupların çeşitli teknoloji şirketlerinin destek personeli gibi davrandığı belirtildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Meta'dan Açıklama: İranlı Gruplar ABD Başkanlık Seçimlerinde WhatsApp Hesaplarını Hedef Aldı
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Meta, WhatsApp üzerindeki bazı kötü niyetli hesapların “İran kaynaklı” gruplar tarafından hedef alındığını açıkladı. Açıklamada, bu grupların, Orta Doğu, ABD ve İngiltere'deki hesapların yanı sıra, ABD Başkanı Joe Biden'ın yönetimi ve Donald Trump'ın seçim kampanyasıyla ilişkili kişilerin hesaplarını da hedef aldığı belirtildi. Meta, bu hesapların ele geçirildiğine dair bir kanıt bulunmadığını ifade etti.

Meta'nın açıklamasına göre, İranlı gruplar, çeşitli teknoloji şirketlerinin destek personelinin kimliğine bürünerek hesapları hedef aldı. Bu hesapların Meta tarafından kapatıldığı bildirildi. Ayrıca, Trump kampanyasının e-posta adreslerine yönelik bir saldırının da İran tarafından gerçekleştirildiği öne sürülmüştü.

Trump Kampanyası Açıklamalar yaptı

Donald Trump'ın seçim kampanyası ekibi, 11 Ağustos'ta yaptığı açıklamada, kampanya e-posta adreslerinin İran tarafından hedef alındığını ve hassas içerikli belgelerin sızdırılmaya çalışıldığını bildirmişti. Bu saldırılarla ilgili FBI ve Ulusal İstihbarat Direktörlüğü Ofisi tarafından yayımlanan ortak açıklamada, İran'ın sosyal mühendislik teknikleriyle seçim kampanyalarına doğrudan erişim sağlamaya çalıştığı ifade edildi.

'bu tarz girişimler ilk kez yaşanmıyor'

FBI, Ulusal İstihbarat Direktörlüğü Ofisi ve Siber Güvenlik ve Altyapı Güvenlik Ajansı tarafından 20 Ağustos'ta yapılan ortak açıklamada, İran'ın ABD seçim süreçlerini etkilemeye yönelik faaliyetlerinin uzun zamandır izlendiği ve bu tarz girişimlerin ilk kez yaşanmadığı vurgulandı. Açıklamada, İran'ın bu tür faaliyetler ile seçim sonuçlarını etkilemeye çalıştığı belirtilerek, FBI'ın bu konuda kapsamlı bir soruşturma yürüttüğü kaydedildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya'da Kepez Kültür Festivali Coşkusu! Akdeniz Gecesi Büyük İlgi Gördü

Antalya'da Kepez Kültür Festivali Coşkusu! Akdeniz Gecesi Büyük İlgi Gördü