Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Mescid-i Aksa İmam Hatibi: İsrail İşgali Altında Müslümanların İbadet Özgürlüğü Yok

Mescid-i Aksa İmam Hatibi: İsrail İşgali Altında Müslümanların İbadet Özgürlüğü Yok

Mescid-i Aksa İmam Hatibi Şeyh İkrime Sabri, İsrail işgali altında Müslümanların ibadet özgürlüğünün bulunmadığını belirterek, gözaltına alınmasının ardından bu durumun keyfi baskılarla sınırlı olduğunu ifade etti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Mescid-i Aksa İmam Hatibi: İsrail İşgali Altında Müslümanların İbadet Özgürlüğü Yok
KAYNAK: AA

Mescid-i Aksa İmam Hatibi Şeyh İkrime Sabri, İran'da suikasta uğrayan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye için cuma hutbesinde dua ettiği gerekçesiyle gözaltına alındıktan sonra açıklamalarda bulundu. Sabri, İsrail işgali altında Müslümanların ibadet özgürlüğünün bulunmadığını ve bu durumun "keyfi baskılarla" sınırlı olduğunu ifade etti.

Gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Şeyh Sabri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mescid-i Aksa'da kılınan cuma namazına ilişkin soruşturmanın "sahte ve yalan iddialar" etrafında döndüğünü belirtti. Sabri, hutbenin dini bir mesele olduğunu ve herhangi bir tahrik içermediğini vurgulayarak, ibadet edenlerin sessizce namaz kıldığını ve çıkış yaptığını ifade etti.

İbadet Özgürlüğü Yok

Sabri, İsrail istihbaratının kendisine yönelik suçlamalarını kanıtlayamadığını ve bu nedenle mahkeme aracılığıyla adli değil idari bir karar alındığını belirtti. Bir hafta boyunca Mescid-i Aksa'dan uzak tutulduğunu ve bu sürenin 6 aya kadar uzatılabileceğini söyledi. Şeyh Sabri, İsrail makamlarının Müslümanların ibadet özgürlüğünü "keyfi olarak" kısıtladığını ve bu baskıların sürdüğünü dile getirdi.

İsrail Yetkilileri Açıklama Yaptı

İsrail polisi, Şeyh İkrime Sabri'yi Doğu Kudüs'teki evinde gözaltına aldı. İçişleri Bakanı Moshe Arbel, Sabri'nin Doğu Kudüs'teki oturum izninin iptal edilerek şehirden çıkarılmasının planlandığını açıkladı. Arbel, bu durumu Başsavcı Gali Baharav-Miara'ya iletti.

İsrail, son yıllarda Şeyh İkrime Sabri'yi birçok kez gözaltına almış, soruşturmaya tabi tutmuş ve Mescid-i Aksa'ya girişine engel getirmişti

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkiye'nin ilk 'Spor Ortaokulları' yeni dönemde açılıyor

Türkiye'nin ilk 'Spor Ortaokulları' yeni dönemde açılıyor