Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Dünya Meksika’nın Güneyini Vuran Kasırgada 3 Kişi Hayatını Kaybetti

Meksika’nın Güneyini Vuran Kasırgada 3 Kişi Hayatını Kaybetti

Meksika’nın güneyine büyük hasar veren John Kasırgası, toprak kaymalarına ve sel felaketlerine yol açtı. 3 kişi hayatını kaybetti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Meksika’nın Güneyini Vuran Kasırgada 3 Kişi Hayatını Kaybetti
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

Meksika’nın güneyine büyük hasar veren John Kasırgası, toprak kaymalarına ve sel felaketlerine yol açtı.

3 kişinin hayatını kaybettiği kasırgada, binlerce ev elektriksiz kaldı.

John Kasırgası, Meksika’yı vurdu

Meksika’nın güney kıyılarına ulaşan John Kasırgası, şiddetli rüzgarlar ve yoğun yağışlarla Guerrero ve Oaxaca eyaletlerinde büyük hasara yol açtı. Pazartesi akşam saatlerinde karaya ulaşan kasırga, sel baskınları ve toprak kaymaları sonucu 3 kişinin yaşamını yitirmesine neden oldu. Kasırganın vurduğu bölgelerde ağaçlar devrildi, evlerin çatıları uçtu ve devrilen elektrik direklerinde büyük hasar meydana geldi.

Guerrero eyaletinde can kayıpları

Guerrero Eyalet Valisi Evelyn Salgado, kasırganın en çok etkilediği bölgelerden Tlacoachistlahuaca kasabasında 2 kişinin, Malinaltepec kasabasında ise 1 kişinin toprak kayması nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı. Vali Salgado, kasırganın etkisinin hafiflemesine rağmen bölgede kurtarma ve yardım çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Uçuşlar askıya alındı, elektrik kesintileri yaşandı

Oaxaca eyaletinde de kasırga nedeniyle Puerto Escondido ve Huatulco havaalanlarında uçuşlar geçici olarak durduruldu. Ancak sabah saatlerinden itibaren uçuşların yeniden başladığı bildirildi. Elektrik dağıtım şirketi CFE, kasırga sonrası yaklaşık 99 bin evde elektrik kesintisi yaşandığını ve onarım çalışmaları sonucunda çoğu bölgeye elektrik hizmetinin yeniden sağlandığını duyurdu.

Yollar çamurla kaplandı, temizlik çalışmaları sürüyor

Kasırganın geride bıraktığı tahribatın ardından sivil savunma ekipleri ve Ulusal Muhafızlar, toprak kayması nedeniyle kapanan yolları temizlemek için çalışmalarını sürdürüyor. Guerrero ve Oaxaca eyaletlerindeki yolların birçoğu çamurla kaplanmış durumda ve bölge halkı normal yaşantısına dönmek için mücadele ediyor.

Kasırga şiddetini azaltıyor

ABD Ulusal Kasırga Merkezi'nden alınan bilgilere göre, John Kasırgası tropikal fırtına seviyesine gerileyerek etkisini kaybetmeye başladı. Kasırganın şiddetini azaltarak Meksika'nın iç kesimlerine doğru ilerlediği belirtildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Fenerbahçe Avrupa'da Union Saint-Gilloise Karşısında Sahaya Çıkıyor

Fenerbahçe Avrupa'da Union Saint-Gilloise Karşısında Sahaya Çıkıyor