Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Mavi Marmara saldırısının komutanı öldürüldü

Mavi Marmara saldırısının komutanı öldürüldü

2010 yılında Türkiye’den giden sivil yardım gemisi Mavi Marmara’ya yönelik saldırının komutanı öldürüldü.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Mavi Marmara saldırısının komutanı öldürüldü

Hamas, 7 Ekim’de İsrail’e karşı “Aksa Tufanı” adını verdiği büyük bir saldırı başlattı. Gazze’den Tel Aviv’e kadar yüzlerce roket fırlatan Hamas, aynı zamanda sınır kapısını ele geçirerek İsrail topraklarına girdi. Sderot kentinde İsrail askerleriyle çarpışan Hamas güçleri, direniş gösterdi.

İki taraf arasındaki çatışmalar şiddetlenirken, ölü ve yaralı sayısı da artıyor. İsrail’in Gazze’ye düzenlediği hava saldırılarında 493 Filistinli hayatını kaybederken, 2 bin 751 kişi de yaralandı. Batı Şeria’da da İsrail askerlerinin ateşi sonucu 15 Filistinli öldü.

İsrail tarafında ise saldırılarda 700’den fazla kişi yaşamını yitirdi, 2 bin 315 kişi de yaralandı. Ölenler arasında Mavi Marmara gemisine saldıran İsrailli komutan Elli Ginsburg da bulunuyor. Ginsburg’un ölümü İsrail Savunma Kuvvetleri tarafından doğrulandı.

Hamas’ın operasyonu, İsrail ile Filistin arasındaki gerginliği daha da tırmandırıyor. Bölgede barış umutları giderek azalırken, uluslararası toplum taraflara ateşkes çağrısı yapıyor.

Haber Merkezi

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
SunExpress 2024 için 160 pilot ve 400 kabin memuru alacak!

SunExpress 2024 için 160 pilot ve 400 kabin memuru alacak!