Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Mali Ukrayna ile Diplomatik İlişkileri Kesti

Mali Ukrayna ile Diplomatik İlişkileri Kesti

Mali, Ukrayna’nın ter*rist gruplara destek verdiği gerekçesiyle diplomatik ilişkileri derhal kesme kararı aldı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Mali Ukrayna ile Diplomatik İlişkileri Kesti
MUHABİR: Kardelen Özdemir

Mali, Ukrayna'nın terörist gruplara destek verdiği gerekçesiyle diplomatik ilişkileri kesme kararı aldı. Bu kararın derhal yürürlüğe girdiği belirtildi. Uluslararası haber ajansı AFP'nin aktardığına göre, Mali Hükümeti, Ukrayna ile diplomatik ilişkileri kesme kararını resmi olarak duyurdu.

Mali Hükümet Sözcüsü Abudalay Mayga, "Mali, Ukrayna ile diplomatik ilişkileri kestiğini duyurdu" ifadesiyle bu kararın derhal yürürlüğe girdiğini açıkladı.

Vagner Grubundan Savaşçı Kaybedilmişti

Daha önce Vagner Grubu, 22-27 Temmuz döneminde Mali'deki militanlarla yaşadığı şiddetli çatışmalarda çok sayıda savaşçısını kaybettiğini duyurmuştu. Mali Genelkurmay Başkanlığı, terörist gruplarla yaşanan çatışmalarda çok sayıda Mali askerinin yaşamını yitirdiğini bildirmişti. Senegalli gazete Senenews'in haberine göre, Mali ve Moritanya yönetimleri, Ukraynalı uzmanların ter*ristleri eğittiği yönündeki iddialarla ilgili soruşturma başlattı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Kiev'in Sahel'deki ter*ristlerle işbirliği yapmasının şaşırtıcı olmadığını ve Moskova'nın dünya kamuoyunun dikkatini Ukrayna'nın bu tür eylemlerine çekmeye devam edeceğini belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Toplantı sona erdi: Instagram açılıyor mu?

Toplantı sona erdi: Instagram açılıyor mu?