Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Malezya'dan İngiltere'ye Seyahat Uyarısı: Aşırı Sağcı Olaylar Nedeniyle Teyakkuz Çağrısı

Malezya'dan İngiltere'ye Seyahat Uyarısı: Aşırı Sağcı Olaylar Nedeniyle Teyakkuz Çağrısı

Malezya, İngiltere'deki aşırı sağcı sokak olayları nedeniyle vatandaşlarına seyahat uyarısı yaparak teyakkuzda olmalarını ve protesto alanlarından uzak durmalarını önerdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Malezya'dan İngiltere'ye Seyahat Uyarısı: Aşırı Sağcı Olaylar Nedeniyle Teyakkuz Çağrısı
KAYNAK: AA

Malezya, İngiltere'de 30 Temmuz'da başlayan aşırı sağcı sokak olayları nedeniyle ülkede yaşayan veya bu ülkeye seyahat edecek vatandaşlarına dikkatli olmalarını tavsiye etti. Malezya Dışişleri Bakanlığı, İngiltere'de ikamet eden veya seyahat eden Malezyalıların protesto alanlarından uzak durmaları ve yerel makamların sağladığı güncellemeleri takip etmelerini önerdi.

Son günlerde İngiltere'de aşırı sağcı grupların düzenlediği protestolar ve eylemler, ülke genelinde geniş çaplı şiddet olaylarına dönüştü. Olaylar, Southport kentinde bir bıçaklı saldırganın üç çocuğu öldürdüğü ve toplamda 10 kişiyi yaraladığı saldırının ardından şiddetlendi. Sosyal medyada yayılan yanlış bilgiler, saldırganın Müslüman bir sığınmacı olduğu iddialarını içeriyordu.

Camilere Saldırılar Düzenlendi

Aşırı sağcı İngiliz Savunma Ligi'nin düzenlediği eylemler, saldırı sonrası yoğunlaştı. Southport'taki camilere saldırılar düzenlendi, Sunderland'de bir polis karakolu yakıldı ve diğer şehirlerde aşırı sağcı gruplar polisle ve karşıt görüşlü gruplarla çatışmalara girdi. 3 Ağustos'taki eylemlerde polis, 90'dan fazla eylemciyi gözaltına aldı.

Aşırı Sağcılar Müslüman Toplumu Hedef Aldı

Rotherham ve Middlesbrough kentlerinde toplanan aşırı sağcı gruplar, göçmenleri ve Müslüman toplumu hedef aldı. Rotherham'da düzensiz göçmenlerin tutulduğu otelin önünde taş ve sandalye atıldı. Middlesbrough'da ise cami koruma altına alındı ve aşırı sağcı grup çeşitli yerlerde vandalizm yaptı.

Malezya Seyahat Uyarısını Yapan İlk Ülke Oldu

Malezya, İngiltere'deki bu olayların ardından ilk seyahat uyarısını yapan ülke oldu. Dışişleri Bakanlığı, vatandaşlarına güvenlik açısından riskli bölgelerden kaçınmalarını ve güncel gelişmeleri takip etmelerini tavsiye etti

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Petkimspor kadrosunu yenileyerek yeni sezona hazırlanıyor

Petkimspor kadrosunu yenileyerek yeni sezona hazırlanıyor