Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Maldivler’de Şok Edici Olay: Enerji Bakanı Kara Büyü İddiasıyla Tutuklandı

Maldivler’de Şok Edici Olay: Enerji Bakanı Kara Büyü İddiasıyla Tutuklandı

Maldivler’in Çevre, İklim Değişikliği ve Enerji Bakanı Fathima Şemnaz Ali Saleem, Cumhurbaşkanı Muhammed Muizzu’ya kara büyü yaptığı gerekçesiyle başkent Male’de iki kişiyle birlikte tutuklandı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Maldivler’de Şok Edici Olay: Enerji Bakanı Kara Büyü İddiasıyla Tutuklandı
KAYNAK: Haber Merkezi

Maldivler’in Çevre, İklim Değişikliği ve Enerji Bakanı Fathima Şemnaz Ali Saleem, Cumhurbaşkanı Muhammed Muizzu’ya kara büyü yaptığı gerekçesiyle başkent Male’de iki kişiyle birlikte tutuklandı. Yerel basında çıkan haberlere göre, bakan Kasım 2023’te göreve gelen Cumhurbaşkanı Muizzu’ya karşı bir büyü ritüeli gerçekleştirdi.

Polis, Şemnaz’ın evine baskın düzenleyerek ritüel için kullanılmış olabileceği iddia edilen çeşitli eşyalara el koydu. Soruşturma tamamlanana kadar bir hafta gözaltında tutulan bakan, kara büyü iddialarını doğrulayan bir kanıt bulunamaması üzerine serbest bırakıldı.

Maldivler’de ‘Fandita’ veya ‘sihuru’ olarak bilinen kara büyü, İslam hukukuna göre 6 ay hapis cezası gerektiren ciddi bir suç olarak görülüyor ve halen yaygın bir inanış. Ülkede insanlar, iyilik getirmesi veya düşmanlarına zarar vermesi amacıyla geleneksel törenler düzenliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yine indirim yine izdiham! Antalya'da raflar hemen boşaldı

Yine indirim yine izdiham! Antalya'da raflar hemen boşaldı