Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Macron: Hizbullah bizi savaşa sürüklerse bunun bedelini Lübnan öder

Macron: Hizbullah bizi savaşa sürüklerse bunun bedelini Lübnan öder

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Kudüs'te ortak bir basın toplantısı düzenledi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Macron: Hizbullah bizi savaşa sürüklerse bunun bedelini Lübnan öder
MUHABİR: Kamer Durdu

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Kudüs'te ortak bir basın toplantısı düzenledi. Macron, Tel Aviv'e gitmeden önce İsrail'i ziyaret eden son liderlerden biriydi. Macron, Fransa'nın daha önce terörist saldırılara maruz kaldığını hatırlatarak İsrail'e desteğini yineledi ve "terörizme karşı savaşta yalnız bırakılmayacaklarını" vurguladı.

Fransız lider, tüm rehinelerin "ayrım gözetmeksizin" serbest bırakılması gerektiğini ve bunun öncelikleri olduğunu ifade etti. "Sizinle terörist saldırılara maruz kalmış bir ülke adına konuşuyorum" diyen Macron, "Terörist gruplara karşı savaşmak bizim görevimizdir" dedi ve "Bugün, yarın ve ertesi gün barış ve istikrar için burada olacağız" sözleriyle devam etti. İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, 7 Ekim'deki Hamas saldırısını "modern zamanların en kötü vahşetlerinden biri" olarak tanımladı. Lübnan Hizbullah'ını İsrail'in kuzeyinde "ateşle oynamakla" suçladı. Herzog, dünya genelinde antisemitizmin artışından endişe duyduğunu ve uluslararası toplumun sert önlemler alması gerektiğini belirtti.

Kaçırılan vatandaşlar derhal serbest bırakılmalı

Herzog, İsrail'in Hamas ile savaşının "son derece karmaşık ve kırılgan" olduğunu ifade ederek, kaçırılan ve alıkonulan tüm vatandaşların derhal serbest bırakılmasını talep etti. Ayrıca, İsrail pasaportu taşıyanlar ile diğer vatandaşlar arasında bir ayrım yapmadıklarını söyledi. İran'ı Hizbullah ve İsrail arasındaki gerilimi tırmandırmakla suçladı ve "Kuzey sınırımızda ya da başka biriyle çatışma arayışında olmadığımızı açıkça belirtmek isterim" dedi. Ancak Hizbullah'ın İsrail'i savaşa sürüklemesi durumunda, bedelin Lübnan tarafından ödenmesi gerektiğini belirtti.

Son olarak, Macron'un İsrail'i ziyaret etmesiyle Fransız lider, 7 Ekim'den bu yana Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, Birleşik Krallık Başbakanı Rishi Sunak, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve ABD Başkanı Joe Biden'in İsrail'i ziyaret eden liderler arasına katıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Manavgat'ta sanat günlerinde sona gelindi

Manavgat'ta sanat günlerinde sona gelindi