Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Macaristan'dan AB Adalet Divanı'na Sert Tepki: Brüksel Göçmenleri Tek Yön Biletle Gönderebilir

Macaristan'dan AB Adalet Divanı'na Sert Tepki: Brüksel Göçmenleri Tek Yön Biletle Gönderebilir

Macaristan Devlet Bakanı Gergely Gulyas, AB Adalet Divanı tarafından kesilen 200 milyon avroluk cezaya sert tepki gösterdi. Gulyas, Brüksel'in göçmenleri tek yön biletle gönderebileceğini ifade etti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Macaristan'dan AB Adalet Divanı'na Sert Tepki: Brüksel Göçmenleri Tek Yön Biletle Gönderebilir
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

Macaristan Devlet Bakanı Gergely Gulyas, Avrupa Birliği (AB) Adalet Divanı'nın ülkesine Birliğin iltica politikasıyla uyumsuzluk gerekçesiyle kestiği 200 milyon avroluk cezayı sert bir dille eleştirdi. Gulyas, başkent Budapeşte'de düzenlediği basın toplantısında, "Brüksel göçmen istiyorsa alacak. AB dış sınırda göçü durdurmayı imkansız hale getirirse herkese tek yön bilet vereceğiz." şeklinde ifadeler kullanarak Brüksel'i ikiyüzlülükle suçladı.

Ceza ve Eleştiriler

Haziran ayında, AB Adalet Divanı, Macaristan'ı Birliğin göç politikalarını ihlal ettiği gerekçesiyle 200 milyon avro ceza vermişti. Gulyas, bu kararı eleştirerek, AB'nin göçmenleri almak konusunda bir karar alması durumunda bunu "tek yön biletle" yapabileceğini ifade etti. Ayrıca, Macaristan'ın Şengen sınırlarının korunması için ek kaynak almadığını belirterek, bu sorunun yalnızca ülkesinin değil, tüm Avrupa'nın sorunu olduğunu vurguladı.

Göçmen Anlaşmazlıkları ve Geçmiş Kararlar

AB ile Macaristan arasındaki göçmen anlaşmazlığı, Aralık 2020'ye dayanıyor. O tarihte AB Adalet Divanı, Macaristan'ın sığınmacıları "gözaltına alınmaya varan koşullarda" ve "transit bölgelerde" hukuka aykırı şekilde tuttuğuna hükmetmişti. Ayrıca, Macaristan'ın sığınma prosedürlerine sınırlı erişim sağladığı ve başvuru yapmayı "neredeyse imkansız" hale getirdiğine karar verilmişti.

Son Gelişmeler

Macaristan, bu kararları reddetmesi üzerine, 13 Haziran'da AB Adalet Divanı tarafından ülkenin sığınma mevzuatını uygulamaktan "kasıtlı olarak kaçındığı" gerekçesiyle 200 milyon avro ceza verilmişti. Bu ceza, her bir günlük gecikme için 1 milyon avro olarak hesaplanmıştı.

Brüksel-Budapeşte Gerginliği

AB, Macaristan'ı demokrasi ve hukukun üstünlüğü gibi ilkelerde gerileme nedeniyle eleştiriyor. Ayrıca, AB'nin ortak bütçesinden Macaristan'a ayrılan büyük miktarda pay dondurulmuş durumda. Ülke, Rusya ile ilişkileri nedeniyle de AB'nin ortak dış politikasına uyumsuzluk göstermekle suçlanıyor. Macaristan'ın 1 Temmuz'da üstlendiği AB dönem başkanlığı görevinin 5. gününde Başbakan Viktor Orban'ın Moskova'yı ziyaret etmesi, gerginliği daha da tırmandırmıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
KPSS Sonuçları Açıklandı mı? KPSS Lisans Sonuçları Nasıl Sorgulanır? KPSS Sorgulama Ekranı

KPSS Sonuçları Açıklandı mı? KPSS Lisans Sonuçları Nasıl Sorgulanır? KPSS Sorgulama Ekranı