Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Dünya Londra'da Filistin'e destek yürüyüşüne 100 bin kişi katıldı: 10 kişi gözaltına alındı

Londra'da Filistin'e destek yürüyüşüne 100 bin kişi katıldı: 10 kişi gözaltına alındı

7 Ekim'de Filistin'in gerçekleştirdiği büyük saldırının ardından İsrail'in sivil ölümlere yol açan saldırılarına karşı düzenlenen bir protesto gösterisinde, "Filistin için özgürlük" ve "Gazze'yi bombalamaya son verin" yazılı dövizler taşındı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Londra'da Filistin'e destek yürüyüşüne 100 bin kişi katıldı: 10 kişi gözaltına alındı
MUHABİR: Kamer Durdu

7 Ekim'de Hamas'in gerçekleştirdiği saldırının ardından İsrail'in sivil ölümlere yol açan saldırılarına karşı düzenlenen bir protesto gösterisinde, "Filistin için özgürlük" ve "Gazze'yi bombalamaya son verin" yazılı dövizler taşındı.

Londra polisi, şehir merkezinde cumartesi günü yerel saatle 14.00'te gerçekleşen eyleme yaklaşık 100 bin kişinin katıldığını açıkladı. Saat 15.00 civarında eylemciler Parlamento Meydanı'na yürüdüler ve saat 17.00 itibariyle büyük ölçüde dağıldılar. Polis, protesto gösterileri sırasında 10 kişinin gözaltına alındığını ve 5 polis memurunun hafif yaralandığını bildirdi. Gözaltıların, havai fişeklerin kullanılması, kamu düzeninin bozulması ve acil servis görevlisine saldırı ile ilgili olduğu belirtildi. Trafalgar Meydanı'nda ise iki kişi, polise havai fişek attıkları gerekçesiyle gözaltına alındı. Sosyal medyada dolaşan "Eylemlerde IŞİD bayrakları taşındı" iddialarına polis tarafından Kelime-i Tevhid bayrağı olduğu yanıtı verildi.

londra 2

Londra'daki gösterilerde, Britanya'da tartışmalara yol açan, "Nehirden denize, Filistin özgür olacak" sloganları da kullanıldı. Britanya İçişleri Bakanı Suella Braverman, bu sloganın "İsrail'in yok edilmesi" çağrısı yaptığını ifade etmiş ve antisemitik bir söylem olarak değerlendirmişti. Sloganı savunanlar ise bu ifadelerin aslında "Filistinliler için bir vatan çağrısı" ve uzun süredir kullanılan bir slogan olduğunu savunuyorlar.

londra

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Muğla Milas'ta trafik felaketi

Muğla Milas'ta trafik felaketi