Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Londra'da Binlerce Kişi Filistin İçin Yürüdü: Nehirden Denize Filistin Özgür Olacak

Londra'da Binlerce Kişi Filistin İçin Yürüdü: Nehirden Denize Filistin Özgür Olacak

Londra’da düzenlenen Filistin’e destek yürüyüşüne binlerce kişi katıldı. Göstericiler, İsrail karşıtı sloganlar atarak büyükelçilik önüne yürüdü.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Londra'da Binlerce Kişi Filistin İçin Yürüdü: Nehirden Denize Filistin Özgür Olacak
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İngiltere'nin başkenti Londra, binlerce kişinin katıldığı Filistin’e destek yürüyüşüne sahne oldu. Kensington Sarayı yakınlarından başlayan yürüyüş, İsrail Büyükelçiliği önüne kadar devam etti. Göstericiler, ellerinde taşıdıkları İsrail karşıtı ve Filistin yanlısı pankartlarla dikkat çekti. Yürüyüşte en çok duyulan sloganlardan biri ise "Nehirden denize Filistin özgür olacak" oldu.

Göstericiler, Filistin’e destek verirken İsrail'e karşı ciddi eleştirilerde bulundu. "Derhal ateşkes", "Filistin'e özgürlük" ve "İngiltere, İsrail’e silah ihracatını durdur" çağrılarıyla tepkilerini dile getirdiler. İngiltere'nin İsrail'e sağladığı askeri desteği sonlandırması gerektiğini savunan göstericiler, Filistin halkının özgürlüğünü kazanması için uluslararası desteğin artırılmasını istedi.

Ortodoks Yahudilerden Sürpriz Destek

Yürüyüşe katılanlar arasında dikkat çeken bir grup da Ortodoks Yahudi cemaatinden üyelerdi. Ellerinde "Filistin, egemenliğine geri dönsün", "Gazze’de siyonist katliamını durdurun" ve "İsrail Devleti, Yahudi halkını temsil etmiyor" yazılı pankartlar taşıyan Ortodoks Yahudiler, İsrail karşıtı duruşlarını net bir şekilde ifade ettiler. Bu katılım, Filistin’e destek gösterisine farklı bir boyut kazandırdı.

Filistin İçin Küresel Destek

Londra'daki yürüyüş, dünya genelinde Filistin’e verilen desteğin bir parçası olarak öne çıkarken, benzer gösteriler farklı şehirlerde de düzenlenmeye devam ediyor. İngiltere'deki göstericiler, özellikle hükümetin İsrail’e yönelik silah satışlarını durdurması için daha fazla adım atılması gerektiğini vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Karabük'te Otomobil Filyos Çayına Uçtu: 1 Ölü 1 Yaralı

Karabük'te Otomobil Filyos Çayına Uçtu: 1 Ölü 1 Yaralı