Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Kuzey Kore Lideri Kim Sel Felâketi İçin Dış Yardımı Reddetti

Kuzey Kore Lideri Kim Sel Felâketi İçin Dış Yardımı Reddetti

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, ülkesinde yaşanan büyük sel felâketi sonrası dışarıdan gelen yardım tekliflerini reddederek, hasarın kendi imkânlarıyla onarılacağını açıkladı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kuzey Kore Lideri Kim Sel Felâketi İçin Dış Yardımı Reddetti
KAYNAK: Haber Merkezi

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, ülkenin kuzeybatısında meydana gelen şiddetli yağışlar ve sellerin yol açtığı yıkıcı hasarları onarmak için gelen uluslararası yardım tekliflerini geri çevirdi. Kim, hasarın üstesinden kendi imkânlarıyla geleceklerini belirtti.

Kuzey Kore Merkezi Haber Ajansı'nın (KCNA) bildirdiğine göre, Kim Jong-un, sel felâketinin mağdurlarıyla bir araya geldi ve onları her alanda destekleyeceğini vurguladı. Yaklaşık 15 bin kişinin başkent Pyongyang'a getirilerek geçici olarak barındırılacağını açıkladı. Güney Kore, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Rusya ve Çin sel felâketi için Kuzey Kore'ye yardım teklifinde bulundu. Ancak Kim Jong-un, dış yardımı kabul etmeyerek, ülkenin bağımsız bir şekilde bu zorluğun üstesinden geleceğini ifade etti.

Kuzey Kore'de Durum Ciddi

Kuzey Kore'nin kuzeybatısında yer alan Sinuiju kentinde yoğun yağışlar sonucu Yalu Nehri taşmış, Kuzey Kore-Çin sınırında 5 binden fazla kişi tahliye edilmişti. Güney Kore Birleşme Bakanlığı ise sel felâketinde ölen veya kaybolan kişi sayısının 1000'i aştığını tahmin ettiklerini bildirdi.

Kim Jong-un, Güney Kore medyasını, ülkedeki sel felâketinin yol açtığı hasar hakkında "uydurma" haberler yapmakla suçlayarak sert bir dille eleştirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Başkan Arat'tan Transfer Açıklaması

Başkan Arat'tan Transfer Açıklaması