Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Kuzey Kore insansız su altı nükleer saldırı aracını test etti

Kuzey Kore insansız su altı nükleer saldırı aracını test etti

Kuzey Kore, yeni bir "insansız su altı nükleer saldırı aracı"nın başarıyla test edildiğini duyurarak uluslararası kamuoyunu endişelendirdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kuzey Kore insansız su altı nükleer saldırı aracını test etti

Kuzey Kore, yeni bir "insansız su altı nükleer saldırı aracı"nın başarıyla test edildiğini duyurarak uluslararası kamuoyunu endişelendirdi. Devlet kontrolündeki Kore Merkezi Haber Ajansı (KCNA) tarafından yapılan açıklamada, Kuzey Kore'nin ABD ve Güney Kore'nin bölgedeki askeri tatbikatları ve çatışmacı tutumuna karşı nükleer savaş caydırıcılığı çalışmalarına devam ettiği belirtildi.

KCNA, 21-23 Mart tarihleri arasında düzenlenen tatbikatta, liderleri Kim Jong-un tarafından yönetilen Kuzey Kore İşçi Partisi Merkezi Askeri Komisyonu'nun (WPK) "insansız su altı nükleer saldırı aracı" teknolojisinin test edildiğini duyurdu. Stratejik su altı silah sisteminin görevinin, düşman donanmasını ve limanlarını yok etmek için büyük ölçekli radyoaktif tsunamiler yaratmak olduğu belirtildi.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un, ülkenin ordusunun taktik nükleer saldırı yeteneklerini test etmek için gerçekleştirdiği tatbikatların sonuçlarından memnun kaldığı bildirildi. 22 Mart'ta gerçekleştirilen tatbikatta, 2 "Hwasal-1" ve 2 "Hwasal-2" tipi stratejik seyir füzesi kullanılarak Doğu Denizi'nde bin 500 ve bin 800 kilometre uzaklıktaki hedefler başarıyla vuruldu.

Kim Jong-un, bu tatbikatların ABD ve Güney Kore'yi seçimleri konusunda düşünmeye sevk etme ve Kuzey Kore'nin savaş caydırıcılığını sergileme açısından önemli olduğunu vurguladı. Ayrıca, Kuzey Kore'nin düşmanlarının herhangi bir işgal girişimine karşı etkisiz hale getirileceğini ve ABD ile Güney Kore'nin askeri provokasyonlarına karşı daha saldırgan bir şekilde karşı konulacağını belirtti.

Kim Jong-un'un bu açıklamaları, Kuzey Kore'nin askeri gücünü ve kararlılığını göstermesi açısından önemli bir adım olarak değerlendirildi.

İHA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Küçük şampiyon profesyonel motivasyon

Küçük şampiyon profesyonel motivasyon