Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Küba Devlet Başkanı İsrail'i kınadı! Soykırım!

Küba Devlet Başkanı İsrail'i kınadı! Soykırım!

Küba Devlet Başkanı Miguel Diaz-Canel, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve gerçekleşen katliamlara karşı tepki göstererek, "İsrail'in soykırımını en sert şekilde kınıyoruz" açıklamasında bulundu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Küba Devlet Başkanı İsrail'i kınadı! Soykırım!
KAYNAK: Haber Merkezi

Küba Devlet Başkanı Miguel Diaz-Canel, 17 Kasım Uluslararası Öğrenciler Günü'nde, tıp fakültesinde eğitim gören, bunlardan 53'ü Gazze Şeridi'nden olan toplam 144 Filistinli öğrenciyle bir araya geldi.

Canel, Filistinli tıp öğrencileriyle gerçekleştirdiği görüşmede, öğrencilerin devam eden eğitim süreçlerini ve ailelerinin güncel durumlarını dinledi. Filistin'in Havana Büyükelçisi Akram Samhan da İsrail saldırılarının devam ettiği Gazze'deki son durumu Canel'e aktardı. Küba Devlet Başkanı, "Gazze'de yaşananları haklı çıkarmak mümkün değil ve bu barbarlık sürekli olarak kınanmalıdır" şeklinde konuştu. İsrail tarafından öldürülen sivillerin büyük bir bölümünün kadın ve çocuklardan oluştuğuna dikkat çeken Canel, İsrail'in eylemlerini Filistin'in geleceğinin silinmeye çalışılması olarak nitelendirdi. Öğrencilere hitap ederek, tıp alanında uzmanlıklarını tamamlamaları için tüm desteklerin sağlanacağını ifade eden Canel, Filistin'in kendi kaderini tayin hakkını kullanarak bağımsız ve egemen bir devlete dönüşmesini umduklarını belirtti. İsrail'in Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesi'ne düzenlediği bombalı saldırıyı kınayan Canel, ateşkes çağrısında bulunarak İsrail'in soykırımını şiddetle kınamıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Murat Göğebakan: Kalbim Yaralı Filminin Fragmanı Yayınlandı

Murat Göğebakan: Kalbim Yaralı Filminin Fragmanı Yayınlandı