Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Kosova'dan Sırbistan'a Sınır Kapama Eylemi

Kosova'dan Sırbistan'a Sınır Kapama Eylemi

Kosova İçişleri Bakanı Xhelal Sveçla, Sırbistan'ın yol kapama eylemleri nedeniyle Merdare ve Bernjak sınır kapılarının kapatıldığını açıkladı. Kosova Başbakan Yardımcısı Donika Gervalla-Schwarz, uluslararası topluma acil harekete geçme çağrısında bulundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kosova'dan Sırbistan'a Sınır Kapama Eylemi
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Kosova İçişleri Bakanı Xhelal Sveçla, Sırbistan’ın Kosova ile sınır geçişlerinde yol kapama eylemlerine başladığını duyurdu. Bernjak Sınır Kapısı'nın Sırbistan tarafındaki yol kapama eylemi nedeniyle, Almanya'ya gitmekte olan bir ailenin geri dönmek zorunda kaldığını belirtti.

Sveçla, bu eylemlerin "faşist" ve "seçici" olduğunu vurgulayarak, Arnavutların belgelerine bakılmaksızın geçişlerinin engellendiğini, Sırpların ise geçişlerine izin verildiğini ifade etti. Bu durumun kabul edilemez olduğunu belirten Sveçla, trafik güvenli ve engelsiz hale gelene kadar Bernjak Sınır Kapısı'nın kapalı kalacağını açıkladı.

Sırbistan’ın Yanıtı ve Kosova'nın Tepkisi

Sırbistan'da dün gece Kosova ile sınır geçişlerinde yol kapama eylemleri başlatıldı. Eylemi organize eden grup, Kosova polisinin bölgeden çekilmesini ve NATO’nun Barış Gücü'nün (KFOR) kontrolü almasını talep ediyor. Ayrıca, kapatılan Sırbistan’a ait 5 belediye binasının yeniden açılmasını istiyorlar.

Kosova Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Donika Gervalla-Schwarz, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic’in gerilimi tırmandırmasını önlemek için ABD, Türkiye, Almanya, Fransa ve NATO'ya acilen harekete geçmeleri çağrısında bulundu.

Uluslararası Toplumun Rolü

Gervalla-Schwarz, uluslararası toplumun acil müdahale etmesini ve Sırbistan'ın eylemlerini durdurmasını talep etti. Kosova'nın, uluslararası destek ve müdahale ile sorunun çözülmesini umduğunu belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Zelenskiy: Rusya'nın Kursk Bölgesine Saldırma İhtimaline Karşı Harekete Geçtik

Zelenskiy: Rusya'nın Kursk Bölgesine Saldırma İhtimaline Karşı Harekete Geçtik