Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Köpeğin Isırdığını Gizleyen Kız 2 Ay Sonra Kuduz Sebebiyle Hayatını Kaybetti

Köpeğin Isırdığını Gizleyen Kız 2 Ay Sonra Kuduz Sebebiyle Hayatını Kaybetti

Filipinler'de 13 yaşındaki Jamaica Star Seraspe, bir köpek tarafından ısırıldığını ailesinden gizledikten 2 ay sonra kuduz nedeniyle hayatını kaybetti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Köpeğin Isırdığını Gizleyen Kız 2 Ay Sonra Kuduz Sebebiyle Hayatını Kaybetti
KAYNAK: Haber Merkezi

Filipinler'deki Tondo Bölgesi'nde okula giderken bir köpeğin saldırısına uğrayan 13 yaşındaki Jamaica Star Seraspe, bu olayı ailesinden sakladı. Köpeğin kuduz olduğu daha sonra anlaşıldı. Kız ailesine sadece metal tellere sürttüğünü söyleyerek yarasını gizledi.

Annesi Roselyn Saraspe, kızının saldırıdan sonra ciddi semptomlar geliştirdiğini söyledi. "Ateş, sırt ağrısı, yorgunluk ve su içmede zorluk gibi ciddi semptomlarla karşılaştığında, bana gerçeği anlattı. Sürekli özür diliyordu ve ölmekten korkuyordu," dedi. Kızının giderek zayıfladığını ve ağzından köpüklerin çıktığını anlatan anne, yaşadığı acıyı dile getirdi.

Sağlık Uzmanları Uyardı

Jamaica, 5 Nisan'da San Lazaro Hastanesi'ne kaldırıldı ve ertesi gün 6 Nisan'da kuduz nedeniyle hayatını kaybetti. Dr. Juancho Bunyi, bir sağlık görevlisi, yerel medyaya yaptığı açıklamada, köpek ısırıklarına karşı alınması gereken önlemleri vurguladı: "Yara, 10 dakika boyunca akan su ile kuvvetlice yıkanmalı ve ardından antiseptik, alkol veya iyot gibi dezenfektanlarla temizlenmelidir." Dr. Bunyi, kuduz virüsünün beyne gitmeden önce ateş, baş ağrısı, deliryum ve hidrofobi gibi semptomların ortaya çıkabileceğini belirtti. Ayrıca, Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'ne göre, klinik kuduz nedeniyle hayatta kalan insan vakalarının sayısının 20'den az olduğunu vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Erdal Beşikçioğlu 23 Nisan'ı çocuklarla kutladı

Erdal Beşikçioğlu 23 Nisan'ı çocuklarla kutladı