Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Kerala'daki Şiddetli Yağışlar Toprak Kaymalarına Yol Açtı: 36 Kişi Hayatını Kaybetti

Kerala'daki Şiddetli Yağışlar Toprak Kaymalarına Yol Açtı: 36 Kişi Hayatını Kaybetti

Hindistan'ın Kerala eyaletinde etkili olan yoğun yağışlar sonucu meydana gelen toprak kaymalarında 36 kişi hayatını kaybetti. Yaralı sayısının 70'i geçtiği belirtilirken, kurtarma çalışmalarının zorluklarla sürdüğü ifade edildi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kerala'daki Şiddetli Yağışlar Toprak Kaymalarına Yol Açtı: 36 Kişi Hayatını Kaybetti
KAYNAK: İHA

Hindistan'ın güneyindeki Kerala eyaletinde etkili olan şiddetli yağışlar, büyük çaplı toprak kaymalarına ve sellerin meydana gelmesine neden oldu. Wayanad bölgesinde 3 farklı noktada oluşan heyelanlar, birçok kişinin toprak altında kalmasına sebep oldu. Eyalet yetkilisi DR Meghasree, şu ana kadar 36 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Eyalet Sağlık Bakanı Veena George ise yaralı sayısının 70'i geçtiğini belirtti.

Bölgedeki bir köprünün çökmesi, kurtarma çalışmalarının aksamasına yol açtı. Bu nedenle, kurtarma ekiplerinin bölgeye ulaşımı zorlandı. Hindistan Hava Kuvvetleri, acil durum müdahalesi için 2 helikopteri bölgeye gönderdi. Ancak, bölgenin zorlu koşulları, operasyonların etkinliğini sınırlıyor.

Başbakan Modi'nin Mesajı

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Wayanad’ın bazı bölgelerinde heyelanlar yaşanıyor. Dualarım yaralılar ve sevdiklerini kaybedenler için. Kurtarma operasyonları devam ediyor” ifadelerini kullandı. Modi, Kerala Eyaleti Başbakanı Pinarayi Vijayan ile iletişime geçtiğini ve eyalete yardım teklifinde bulunacağını belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Diyarbakır'da Arazi Anlaşmazlığı Kavgaya Dönüştü: 1 Ölü 6 Yaralı

Diyarbakır'da Arazi Anlaşmazlığı Kavgaya Dönüştü: 1 Ölü 6 Yaralı