Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Kenya’da Vergi Protestoları: Hükümet Göz Yaşartıcı Gaz Kullandı

Kenya’da Vergi Protestoları: Hükümet Göz Yaşartıcı Gaz Kullandı

Kenya’da vergi artışlarına karşı düzenlenen protestolarda polisin göz yaşartıcı gaz ve tazyikli su kullanması protestocularla çatışmalara neden oldu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kenya’da Vergi Protestoları: Hükümet Göz Yaşartıcı Gaz Kullandı
KAYNAK: İHA

Doğu Afrika ülkesi Kenya’da vergi artışlarına karşı düzenlenen protestolara polis müdahale etti.

Başkent Nairobi başta olmak üzere ülkenin farklı bölgelerinde binlerce kişi, hükümetin vergi artışı içeren yasa tasarısını protesto etti. Göstericiler, ekonomiye zarar vereceğini ve hayat pahalılığını artıracağını iddia ettikleri vergi artışlarına karşı sloganlar attı ve pankartlar taşıdı. Polis, Nairobi’de parlamento binasına giden yolları kapatarak göz yaşartıcı gaz ve tazyikli su ile müdahale etti.

Hükümetin Tepkisi ve Değişiklikler

Geçtiğimiz salı günü, protestoların ardından Kenya hükümeti yasa tasarısında değişiklikler yapılacağını duyurdu. Ekmekte önerilen yüzde 16'lık KDV, döviz işlemleri ve mali hizmetlere yönelik vergiler ile motorlu taşıtlar vergisi için vazgeçilme kararı alındı. Kenya Devlet Başkanı William Ruto, vergi artışlarının ekonominin canlandırılması ve borçların azaltılması için gerekliliğini savundu. Maliye Bakanı Njuguna Ndung ise yasa tasarısının ekonomiye 346,7 milyar Kenya Şilini ek gelir sağlamayı hedeflediğini belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bunaltıcı sıcaklarda su nasıl tüketilmeli?

Bunaltıcı sıcaklarda su nasıl tüketilmeli?