Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Kenya'da Ruhsatsız Altın Madeninin Çökmesi Sonucu 5 Kişi Hayatını Kaybetti

Kenya'da Ruhsatsız Altın Madeninin Çökmesi Sonucu 5 Kişi Hayatını Kaybetti

Kenya'nın kuzeyinde ruhsatsız bir altın madeninin çökmesi sonucu 5 kişi hayatını kaybetti, birçok sivil yaralandı. Yerel yetkililer, cansız bedenlerin toprak altından çıkarıldığını ve bölgedeki çatışmaların devam ettiğini belirtti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kenya'da Ruhsatsız Altın Madeninin Çökmesi Sonucu 5 Kişi Hayatını Kaybetti
KAYNAK: İHA

Kenya'nın kuzeyinde ruhsatsız bir altın madeninin çökmesi sonucu en az 5 kişi hayatını kaybetti. Yerel yetkililer, birçok sivilin de yaralandığını açıkladı. David Saruni, çökmenin ardından toprak altında kalan cansız bedenlerin çıkarıldığını bildirdi.

Kenya yetkilileri, Mart ayında Etiyopya sınırı yakınlarındaki Hillo altın madenini, yerel topluluklar arasında çıkan çatışmalar nedeniyle kapatmıştı. Bu çatışmalarda can kayıpları yaşanmıştı. Ancak, madenciler bölgedeki kazı faaliyetlerine devam etti.

Hillo Altın Madeninde Daha Önce de Çökmeler Yaşanmıştı

Mayıs ayında, Hillo altın madeninde yaşanan bir başka çökmede de 5 kişi hayatını kaybetmişti. Yerel topluluklar arasındaki çatışmalar ve madencilik faaliyetleri, bölgedeki güvenlik durumunu zorlaştırmaya devam ediyor.

Cansız Bedenler Çıkarıldı

David Saruni, çökmenin ardından toprak altında kalan cansız bedenlerin çıkarıldığını ve kurtarma çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Yetkililer, bölgede güvenlik önlemlerinin artırılması gerektiğini vurguladı.

Yaralılar Hastaneye Kaldırıldı

Çökmenin ardından yaralanan siviller, hızla hastanelere kaldırıldı. Yaralıların durumları hakkında henüz net bir bilgi verilmezken, tedavi süreçlerinin devam ettiği bildirildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Adana Kozan'da yedek parçacı tropikal meyveciliğe geçti

Adana Kozan'da yedek parçacı tropikal meyveciliğe geçti