Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Dünya Kenya'da 8 Polis Memuru 42 Kadını Öldüren Seri Ktilin Firar Etmesine Yardım Etmekle Suçlanıyor

Kenya'da 8 Polis Memuru 42 Kadını Öldüren Seri Ktilin Firar Etmesine Yardım Etmekle Suçlanıyor

42 kadını öldürdüğünü itiraf eden seri k*til Collins Jumaisi Khalusha'nın firar etmesine yardım eden 8 polis açığa alındı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kenya'da 8 Polis Memuru 42 Kadını Öldüren Seri Ktilin Firar Etmesine Yardım Etmekle Suçlanıyor
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Kenya, son iki yıl içinde 42 kadını öld*rdüğünü itiraf eden seri k*til Collins Jumaisi Khalusha'nın firarı ile sarsıldı. Kenya polisi, bu firara yardım ettikleri şüphesiyle 8 polis memurunu açığa aldı. BBC'nin haberine göre, Khalusha, başkent Nairobi'de bulunan Gigiri Polis Karakolu'ndan içeriden yardım alarak kaçmayı başardı.

Polis sözcüsü, Khalusha'nın temmuz ayından bu yana Gigiri Polis Karakolu'nda tutulduğunu ve 12 kişiyle birlikte firar ettiğini belirtti. Firar eden diğer kişilerin ise ülkede yasa dışı yollarla bulunan Eritreli vatandaşlar olduğu kaydedildi. Kriminal Soruşturma Dairesi Başkanı Muhammed Emin, bu kaçışı "talihsiz" olarak nitelendirirken, olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturmanın başlatıldığını söyledi.

13 zanlı tel örgü çatıyı keserek Kaçtı

Gigiri Polis Karakolu'nun raporuna göre, 13 zanlı tel örgü çatıyı keserek ve çevre duvarını tırmanarak kaçtı. Bu kaçış, polis teşkilatında ciddi bir güvenlik zafiyetini gözler önüne serdi. Zanlıların, içeriden aldıkları yardımla kaçmayı başarmaları, polisin güvenilirliği konusunda ciddi endişeler doğurdu.

Seri K*tilin İtiraf etmişti

33 yaşındaki Collins Jumaisi Khalusha, 2022'den bu yana 42 kadını öldürdüğünü, bu kadınlar arasında eşinin de bulunduğunu itiraf etmişti. Khalusha, 14 Temmuz'da evinde EURO 2024 finalini izlerken polis tarafından yakalanmıştı. Ancak Khalusha'nın avukatı, müvekkilinin polis tarafından işkence gördüğünü ve itirafların bu şekilde alındığını iddia etmişti.

Polis Teşkilatında Kriz

Kenya Polis Sözcüsü Resila Atieno Onyango, Khalusha'nın kaçışıyla ilgili olarak 8 polis memurunun açığa alındığını ve olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü açıkladı. Bu olay, Kenya'da hem polis teşkilatının hem de hukuk sisteminin ciddi bir güvenlik açığı yaşadığına dair eleştirileri beraberinde getirdi.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Aydın Efeler'de mahkemeden satılık 3+1 daire

Aydın Efeler'de mahkemeden satılık 3+1 daire