Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya KDP'li Hoşyar Zebari PK* Bağlantılı Partilerin Yasaklanmasını Doğru Bulduğunu Açıkladı

KDP'li Hoşyar Zebari PK* Bağlantılı Partilerin Yasaklanmasını Doğru Bulduğunu Açıkladı

Irak'ta K*rdistan Demokrat Partisi (KDP) kurmaylarından Hoşyar Zebari, PK* bağlantılı partilerin yasaklanmasını destekledi. Zebari, bu partilerin Irak'taki istikrarsızlığın kaynağı olduğunu belirtti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
KDP'li Hoşyar Zebari PK* Bağlantılı Partilerin Yasaklanmasını Doğru Bulduğunu Açıkladı
KAYNAK: AA

Irak'ta K*rdistan Demokrat Partisi (KDP) kurmaylarından ve eski Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, PK* ile bağlantılı üç sözde partinin kapatılmasını desteklediğini açıkladı. Zebari, X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, PK* bağlantılı bu partilerin Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) seçimlerine katılımının engellenmesinin haklı ve doğru bir karar olduğunu belirtti.

Kanserli Hücre Nitelemesi

Zebari, PK* ter*rüyle ilişkili bu grupları bölge ve Irak genelinde "kanserli hücre" olarak tanımlayarak, bu grupların kaostan beslendiğini ve istikrarsızlık yarattığını vurguladı. Bu açıklama, söz konusu partilerin bölgede yarattığı sorunlara dikkat çekiyor.

Irak Yargısı, PK* ile bağlantılı olduğu iddia edilen "Ezidiler Demokrat ve Özgürlük Partisi", "Demokratik Mücadele Cephesi Partisi" ve "Tevgera Azadi" isimli sözde partilerin faaliyetlerini yasaklama ve mallarına el koyma kararı aldı. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İnsan Hakları Avukatı Deek: Soykırımın Hedefi Tüm Dünyadaki Filistinliler

İnsan Hakları Avukatı Deek: Soykırımın Hedefi Tüm Dünyadaki Filistinliler