Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya KARADELİKTEN SİNYAL ALINDI

KARADELİKTEN SİNYAL ALINDI

Bilim adamları uzayda hayatın olup olmadığı üzerine yıllarca verdiği çalışma sonuç verdi. Karadelikten sinyal alındı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
KARADELİKTEN SİNYAL ALINDI

Gökbilimcilerin ve Astrologların yıllarca gökyüzüne bakarak uzayı anlama ve anlamlandırma çabasi nihai sonuç verdi. Uzayda hayatın var olup olmadığı üzerine verilen emekler ve yıllar netice buldu. Karadelikten sinyal alındı.  Gökbilimciler, gaz ve tozla dolup taşan küçük bir kara delikten püskürtülen manyetik plazmada gizemli değişiklikler tespit etti. Elde edilen bilgilere göre değişimler, Çin'deki güçlü FAST teleskobunun yakaladığı radyo sinyallerinde açıkça görüldü. 

ÇİN ANLATIYOR

Kara delikler, yığılma diski adı verilen dev bir malzeme halkasıyla çevrili. Malzemelerin devamlı döndüğü bu disk, zaman içinde yavaş yavaş kara delikleri besliyor. Öte yandan kara deliklerin yutmadığı malzemeler de oluyor. Bunların bir kısmı daha sonra kutuplara doğru yönlendiriliyor ve ardından dışarı püskürtülüyor. Püskürtülen bu malzemeye jet adı veriliyor.

Çin'deki Vuhan Üniversitesi'nden araştırmacılar söz konusu değişimleri GRS 1915+105 adı verilen yıldızsal bir kara delikte gözlemledi. Araştırma ekibine göre jetin enerjisindeki değişiklikler, kara deliğin kendi dönüşünün, ziyafet çektiği toplanma diskiyle aynı hizada olmamasından kaynaklı olduğunu öngördü. Bu durum, jetin kozmik bir topaç gibi sallanmasına neden olabilir. Bu nedenle jet uzağa doğru yol alırken, enerjisinin de düşmesi beklenir. Yaklaşık bir saniye içinde de normale döner. 

İLK TEMAS

Hakemli bilimsel dergi Nature'da yayımlanan makalenin baş yazarı Wei Wang, "Tuhaf sinyalin kabaca 0,2 saniyelik bir periyodu ve yaklaşık 5 Hertz'lik bir frekansı var" ifadelerini kullandı. "Böyle bir sinyali her zaman bulamazsınız. Yalnızca özel fiziksel koşullar altında ortaya çıkar. Ekibimiz sinyali sırasıyla Ocak 2021 ve Haziran 2022'de  iki kez yakalayacak kadar şanslıydı" açıklaması yaptı.

NİHAT SARAÇ

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
REKOR ZAMLARA KARŞI ESNAFTAN "YEDİ UYURLAR" MESAJI

REKOR ZAMLARA KARŞI ESNAFTAN "YEDİ UYURLAR" MESAJI