Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Dünya Kanada'nın Alberta Eyaletinde Orman Yangınında 1 İtfaiyeci Hayatını Kaybetti

Kanada'nın Alberta Eyaletinde Orman Yangınında 1 İtfaiyeci Hayatını Kaybetti

Kanada'nın Alberta eyaletindeki orman yangınlarında, Jasper kasabasında mücadele eden bir itfaiyeci hayatını kaybetti. Temmuz ayında başlayan yangın, kasabanın büyük bir kısmını küle çevirdi ve eyaletteki orman yangınları sayısı 120'ye ulaştı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kanada'nın Alberta Eyaletinde Orman Yangınında 1 İtfaiyeci Hayatını Kaybetti
KAYNAK: İHA

Kanada'nın Alberta eyaletinde devam eden orman yangınlarında, Jasper Milli Parkı'nın merkezindeki Jasper kasabasında alevler hâlâ kontrol altına alınamadı.

Yangınla mücadele ederken, Rocky Mountain House İtfaiye Teşkilatı'ndan 24 yaşındaki bir itfaiyecinin ağaç devrilmesi sonucu yaşamını yitirdiği bildirildi. Kanada Kraliyet Atlı Polisi tarafından yapılan açıklamada, itfaiyecinin kaybı derin bir üzüntüyle duyuruldu.

Başbakan Trudeau Açıklama Yaptı

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Jasper'daki orman yangınlarıyla mücadele sırasında hayatını kaybeden itfaiyecinin üzüntüsünü dile getirdi. Trudeau, "Jasper'daki orman yangınlarıyla mücadele ederken bir itfaiyecinin hayatını kaybettiği haberi yüreklerimizi dağladı" ifadelerini kullandı.

120 Orman Yangını Devam Ediyor

Temmuz ayı sonlarında başlayan yangında, alevler 100 metreye kadar yükseldi ve bu durum kasabanın neredeyse yarısının küle dönmesine neden oldu. Şu anda Alberta eyaletinde 120 orman yangını devam ediyor. Yangınların yayılması ve kontrol altına alınması mücadelesi sürüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Malatya'da Otomobil ve Özel Halk Otobüsü Çarpıştı: 2 Yaralı

Malatya'da Otomobil ve Özel Halk Otobüsü Çarpıştı: 2 Yaralı