Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Dünya Kanada'da Kutup Ayılarının Saldırısına Uğrayan Kişi Hayatını Kaybetti

Kanada'da Kutup Ayılarının Saldırısına Uğrayan Kişi Hayatını Kaybetti

Nunavut'taki radar istasyonunda iki kutup ayısının saldırısına uğrayan çalışan hayatını kaybetti. Kanada'da 17 bin kutup ayısı bulunuyor ve tür, iklim değişikliğinin etkisiyle avlanma zorlukları yaşıyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kanada'da Kutup Ayılarının Saldırısına Uğrayan Kişi Hayatını Kaybetti
KAYNAK: AA

Kanada'nın Kuzey Kutbu'na yakın Nunavut bölgesinde yer alan Brevoort Adası'ndaki bir radar istasyonunda görevli ismi açıklanmayan bir çalışan, iki kutup ayısının saldırısına uğrayarak hayatını kaybetti.

Kanada hükümeti adına radar savunma sahalarını işleten şirketten yapılan açıklamada, saldırıya uğrayan çalışanın aldığı yaralar sonucu yaşamını yitirdiği belirtildi.

Ayılardan Biri Öldürüldü

Olay yerine gelen diğer çalışanlar, saldırıyı gerçekleştiren ayılardan birini öldürdü. Şirket, olaya ilişkin kapsamlı bir soruşturma yürütmek amacıyla yerel makamlarla yakın işbirliği içinde olduğunu duyurdu.

Ülkede Yaklaşık 17 Bin Kutup Ayısı Bulunuyor

Kanada hükümetinin verilerine göre, ülkede yaklaşık 17 bin kutup ayısı bulunuyor, bu da türün dünya genelindeki nüfusunun yaklaşık üçte ikisine denk geliyor. Uzmanlar, kutup ayılarının deniz buzunun hızla erimesi nedeniyle avlanma ve üreme stratejilerini iklim değişikliğine adapte edemediğini, bu durumun açlığa ve benimsedikleri farklı avlanma yöntemlerinden verim alamamalarına yol açtığını belirtiyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Japonya'dan Giresun'a gelen Ryo Nakahara fındık hasadını yerinde deneyimledi

Japonya'dan Giresun'a gelen Ryo Nakahara fındık hasadını yerinde deneyimledi