Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Kamala Harris 1 Ayda Rekor Bağış Topladı

Kamala Harris 1 Ayda Rekor Bağış Topladı

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, 21 Temmuz'dan itibaren 500 milyon dolar bağış toplayarak büyük bir rekor kırdı. Toplanan toplam bağış miktarı ise 1 milyar doları geçti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kamala Harris 1 Ayda Rekor Bağış Topladı
KAYNAK: Haber Merkezi

Amerika Birleşik Devletleri'nde Başkan Yardımcısı ve Demokrat Parti’nin adayı Kamala Harris, Başkan Joe Biden’ın adaylıktan çekilmesinin ardından başkanlık yarışı için büyük bir finansal destek sağladı. 

21 Temmuz'dan itibaren Harris, seçim kampanyası için 500 milyon dolar bağış topladı ve bu miktar, eşi benzeri görülmemiş bir rekor olarak kaydedildi.

bağışların yüzde 66’sı ilk kez bağış yapan kişiler

Kamala Harris’in kampanyasının ilk iki haftasında 200 milyon dolar bağış topladığı belirtiliyor. Toplanan bağışların yüzde 66’sı, 2024 seçim yılı takviminde ilk kez bağış yapan kişilerden geldi. Bu durum, Biden’ın adaylıktan çekilmesinin ardından Harris’e verilen destek olarak değerlendiriliyor.

çok sayıda Destekçileri var

Biden’ın yarıştan çekilmesinin ardından birçok siyasi figür Harris’e destek verdi. Eski Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Senato Çoğunluk Lideri Chuck Schumer, Temsilciler Meclisi Azınlık Lideri Hakeem Jeffries, eski Temsilciler Meclisi Üyesi Jim Clyburn, eski Başkan Bill Clinton, eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Barack Obama ve Michelle Obama kısa süre içinde Harris’e destek açıklamasında bulundu.

Donald Trump'ın bağış miktarı

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi Parti’nin adayı Donald Trump ise temmuz ayında 138,7 milyon dolar bağış topladı. Harris’in topladığı bağış miktarı, Trump’ın kampanyasına kıyasla önemli bir fark yaratarak dikkat çekti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Muhittin Böcek'ten Özgür Özel'e Geçmiş Olsun Ziyareti

Muhittin Böcek'ten Özgür Özel'e Geçmiş Olsun Ziyareti