Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Japonya'da 2 SDF Helikopterinin Enkazı 3 Ay Sonra Bulundu

Japonya'da 2 SDF Helikopterinin Enkazı 3 Ay Sonra Bulundu

Japonya'da askeri tatbikat sırasında çarpışarak düşen ve 8 askerin öldüğü 2 SDF helikopterinin enkazı, kazadan 3 ay sonra 6 bin metre derinlikte bulundu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Japonya'da 2 SDF Helikopterinin Enkazı 3 Ay Sonra Bulundu
KAYNAK: İHA

Japonya'da 20 Nisan'da Pasifik Okyanusu’nda gerçekleştirilen askeri tatbikat sırasında çarpışarak denize düşen Japonya Öz Savunma Kuvvetleri’ne (SDF) ait SH-60K tipi 2 helikopterin enkazı, kazadan 3 ay sonra bulundu. SDF’den yapılan açıklamada, 6 bin metre derinliğe kadar inebilen bir insansız sualtı aracının helikopterlerin yerini tespit ettiği belirtilirken, enkazı karaya çıkarma ihtimalinin değerlendirileceği ifade edildi.

Her biri 4 SDF üyesi taşıyan SH-60K tipi 2 helikopter, 20 Nisan'da Tokyo'nun yaklaşık 600 kilometre güneyindeki Torishima Adası açıklarında yapılan askeri tatbikat sırasında çarpışarak denize düşmüştü. Olayın ardından bölgede başlatılan arama çalışmalarında 1 mürettebatın cansız bedenine ulaşıldığı bildirilirken, 7 kişi kayıp olarak kayıtlara geçmişti.

Kayıplar Ölü Olarak Kaydedilmişti

SDF’den geçen ay yapılan açıklamada, kayıp 7 kişinin hayatta kalma ihtimalinin düşük olduğu belirtilerek kayıpların ölü olarak kabul edildiği kaydedilmişti. Bu açıklama, arama kurtarma çalışmalarının sonuçsuz kalmasının ardından gelmişti.

Enkaz 6 Bin Metre Derinlikte

Kazanın nedeni ve helikopterlerin çarpışma sebepleri hakkında soruşturma devam ederken, enkazın çıkarılma çalışmalarının da değerlendirildiği bildirildi. 6 bin metre derinlikte bulunan enkazın çıkarılması, teknik ve lojistik zorluklar nedeniyle zaman alabilir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
CW Enerji Geleceği Yeşil Enerji ile Şekillendiriyor: Şanlıurfa’da Büyük Proje Tamamlandı

CW Enerji Geleceği Yeşil Enerji ile Şekillendiriyor: Şanlıurfa’da Büyük Proje Tamamlandı