Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Dünya Japonya Torishima Adası 5,9 Büyüklüğünde Depremle Sarsıldı

Japonya Torishima Adası 5,9 Büyüklüğünde Depremle Sarsıldı

Japonya'nın Torishima adası açıklarında meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem sonrası tsunami uyarısı yapıldı. Can kaybı olmadı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Japonya Torishima Adası 5,9 Büyüklüğünde Depremle Sarsıldı
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı (İHA)

Japonya, merkez üssü Torishima adası açıkları olan 5,9 büyüklüğünde bir depremle sarsıldı. Japonya Meteoroloji Ajansı'ndan (JMA) yapılan açıklamaya göre, sarsıntı yerel saatle 08.14'te, denizin 10 kilometre derinliğinde kaydedildi. Depremin ardından, Izu ve Ogasawara adaları için tsunami uyarısı yapıldı.

Japonya Torishima Adası 5,9 Büyüklüğünde Depremle Sarsıldı

Hachijo Adası'nda Tsunami Gözlendi

Depremin hemen ardından saat 08.20'de tsunami uyarısı yayınlandı. Saat 08.58'de, Hachijo Adası kıyılarında 50 santimetre yüksekliğinde bir tsunami gözlemlendi. Tsunami nedeniyle deniz seviyesinde kısa süreli bir yükselme yaşandı. JMA, saat 11.00'de tsunami uyarısını yürürlükten kaldırdı ancak Pasifik Okyanusu kıyılarında gelgit seviyesinde değişiklikler olabileceği konusunda vatandaşları uyardı.

Depremde Can Kaybı veya Yaralanma Yok

İlk belirlemelere göre, depremde can kaybı veya yaralanma yaşanmadı. Yetkililer, hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini ve bölgedeki durumu yakından takip ettiklerini belirtti. Özellikle tsunami uyarısının ardından kıyı bölgelerinde vatandaşlar tedbirli olmaları konusunda bilgilendirildi.

Japonya Sık Sık Depremle Sarsılıyor

Japonya, dünyanın en aktif deprem kuşaklarından biri olan Pasifik Ateş Çemberi'nde yer alıyor. Ülke, her yıl yüzlerce küçük ve büyük çaplı depremle sarsılıyor. Japonya'da depremler nedeniyle erken uyarı sistemleri ve tsunami hazırlık planları oldukça gelişmiş durumda. Son yaşanan depremde de erken uyarı sistemlerinin etkin çalıştığı ve tsunami tehlikesine karşı hızlı önlemler alındığı gözlendi.

Tsunami Riskine Karşı Uyarılar Devam Ediyor

Her ne kadar tsunami uyarısı kaldırılmış olsa da, JMA'dan yapılan açıklamada Pasifik Okyanusu kıyılarında yaşayan halkın dikkatli olması istendi. Deniz seviyesinde beklenmedik değişikliklerin yaşanabileceği ve özellikle küçük teknelerin denize açılmaması gerektiği vurgulandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
THY yeni bilet kampanyasını duyurdu: Bugün başlıyor

THY yeni bilet kampanyasını duyurdu: Bugün başlıyor