Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Dünya İsviçre'de Tartışmalı Ötanazi Cihazı Sarco İlk Kez Kullanılacak

İsviçre'de Tartışmalı Ötanazi Cihazı Sarco İlk Kez Kullanılacak

İsviçre'de tartışma yaratan bir gelişme yaşanıyor: "Tesla'sı" olarak bilinen ölüm kapsülü Sarco, ilk kez kullanılacak.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İsviçre'de Tartışmalı Ötanazi Cihazı Sarco İlk Kez Kullanılacak
KAYNAK: Haber Merkezi

İsviçre'de tartışma yaratan bir gelişme yaşanıyor: "Tesla'sı" olarak bilinen ölüm kapsülü Sarco, ilk kez kullanılacak. Bu makine, tartışmalı ötanazi aktivisti Dr. Philip Nitschke tarafından icat edildi ve 3 boyutlu yazıcı ile üretildi. Sarco, ötanazi hastalarının bir düğmeye basarak odanın azotla dolarak oksijensiz kalmalarını sağlayacak ve bu sayede saniyeler içinde acısız bir şekilde ölmelerine olanak tanıyacak.

Dr. Philip Nitschke, "Ölüm Doktoru" lakabıyla bilinen destekli ölüm savunucusu olarak cihazın insanlara barışçıl bir şekilde yaşamlarına son verme şansı sunduğunu iddia ediyor. Nitschke, cihazın kullanımıyla ilgili olarak, "Boğulma hissi yok, acı yok, panik yok" açıklamasında bulundu.

Lansmanı Temmuz Ayında Yapılması Bekleniyor

Sarco'nun lansmanının temmuz ayında yapılması planlanırken, hazırlıkların büyük ölçüde tamamlandığı belirtildi. Ancak cihazın ilk kullanımı için seçilen adayın kim olduğu hâlâ belirsizliğini koruyor.

Bu gelişmeler, ölüm kapsüllerinin intiharı yücelttiği ve etik tartışmalara yol açtığı konusunda çeşitli gruplar arasında yoğun tartışmalara sebep olmuş durumda. Yaşam yanlısı gruplar, Sarco gibi cihazların intihar eylemlerini normalleştirdiğini ve toplum için bir trajedi olan intiharı önemsizleştirdiğini savunuyorlar. CARE'nin yöneticisi James Mildren, "İntiharın, her durumda önlenmesi gereken bir trajedi olduğuna inanıyoruz. İnsanlara yardım etmenin, yaşamı mahvetmeden etik yolları olduğunu düşünüyoruz" şeklinde konuşarak endişelerini dile getirdi.

Geçen yıl İsviçre'de yaklaşık bin 250 kişi destekli intihar yoluyla hayatına son verdiği biliniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkiye 22 Yaş Altı Kadın Milli Voleybol Takımı Avrupa Üçüncüsü Oldu

Türkiye 22 Yaş Altı Kadın Milli Voleybol Takımı Avrupa Üçüncüsü Oldu