Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Dünya İsveç Yıllık Ayı Avında Bozayı Nüfusunun Yüzde 20'sini Öldürecek

İsveç Yıllık Ayı Avında Bozayı Nüfusunun Yüzde 20'sini Öldürecek

İsveç, yıllık av sezonu kapsamında bozayılarının yüzde 20'sini öldürmek için ruhsat verdi. Çevrecilerin tepkilerine rağmen, ülke ayı nüfusunu önemli ölçüde azaltmayı planlıyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İsveç Yıllık Ayı Avında Bozayı Nüfusunun Yüzde 20'sini Öldürecek
KAYNAK: Haber Merkezi

İsveç, çevrecilerin endişelerine rağmen, ülke genelinde bozayılarının yaklaşık yüzde 20'sinin öldürülmesine izin verdi. Bugün başlayan av sezonunda, avcılara toplamda yaklaşık 500 bozayıyı öldürmeleri için ruhsat verildi. Bu rakam, ülke genelindeki bozayı nüfusunun yaklaşık yüzde 20'sine denk geliyor. İsveç'teki bozayı sayısının, 2008'den bu yana neredeyse yüzde 40 oranında bir düşüşle yaklaşık 2 bine indirilmesi hedefleniyor.

Avcılar, bozayı sayısındaki bu azalmadan duydukları endişeyi dile getiriyor. İsveç'in kuzey bölgesinde avcılık yapan Anders Nilsson, “Avcılık camiası içinde çok fazla ayının öldürülmesinden endişe duyanlar var. Avcılar zamanında çok fazla geyik öldürdüğü için, ayılar şimdi bunun acısını çekiyor,” ifadelerini kullandı.

“son çare” olarak kaldırılabilir

Bozayılar, Avrupa'da “korunan türler” arasında yer alıyor ve çevreciler yüksek avlanma kotalarının AB habitat direktifine aykırı olduğunu savunuyor. Bu direktif, sıkı korunan türlerin kasten avlanmasını veya öldürülmesini yasaklıyor. AB kurallarına göre bu yasak, ancak kamu güvenliğini, ekinleri, doğal flora ve faunayı korumak için “son çare” olarak kaldırılabilir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
THY Spor Anonim Şirketi kuruldu

THY Spor Anonim Şirketi kuruldu