Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya İsrailli Yedek Asker Sde Teiman Gözaltı Merkezi'nde Gördüklerini Anlattı

İsrailli Yedek Asker Sde Teiman Gözaltı Merkezi'nde Gördüklerini Anlattı

İsrailli bir yedek asker, Sde Teiman Gözaltı Merkezi'nde yaşadıklarını ve gördüklerini detaylı şekilde aktardı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İsrailli Yedek Asker Sde Teiman Gözaltı Merkezi'nde Gördüklerini Anlattı
KAYNAK: AA

İsrail'in Sde Teiman Gözaltı Merkezi'nde görevli bir yedek asker, gözaltı merkezindeki uygulamalara dair dikkat çekici bilgiler verdi. İsrail'in işkence ve ihlallerle gündeme gelen bu merkezde, askerlerin fotoğraf çekmemeleri için uyarıldığı ve kötü koşullar hakkında önceden bilgilendirildikleri belirtildi. Sessizliği Kırmak (Breaking the Silence) adlı sivil toplum kuruluşunun yayımladığı tanıklığa göre, Sde Teiman'da yaşananlar oldukça çarpıcı.

Hücrelerde 70 Ve 100 Kişi Bulunuyor

İsrailli asker, gözaltı merkezinde 2 hücreli bir bölgede nöbet tuttuğunu ve bu hücrelerin "ahır" olarak tanımlandığını ifade etti. Hücrelerde 70 ve 100 kişinin bulunduğunu belirten asker, "Tutuklular, ineklerin bulunduğu ahırlar gibi kapalı bir mekanda ince şilteler üzerinde sıralar halinde oturuyorlardı. Herkesin gözleri bağlı ve ellerinde plastik kelepçeler vardı" dedi. Hücrelerde, tutukluların yaşına ve durumuna göre farklı düzenlemeler yapıldığı aktarıldı.

Gözaltı Merkezindeki Günlük Yaşam

Asker, merkezin her tarafının dikenli teller ve duvarlarla çevrili olduğunu, sadece iki portatif tuvalet ve bir el yıkama alanı bulunduğunu söyledi. Tutukluların haftada bir kez duş almasına izin verildiği belirtildi. Geceleri ışıkların kapanmadığı ve kalabalığı kontrol altında tutmak için çeşitli güvenlik önlemlerinin alındığı ifade edildi.

Gözaltı merkezindeki kuralların sıkı olduğu, tutukluların bağdaş kurarak oturmaları gerektiği, eğilmelerine veya göz bağlarının altından bakmalarına izin verilmediği aktarıldı. Kuralları ihlal edenlere ceza verme yetkisi olduğuna dikkat çeken asker, "Bize hareket özgürlüğü verildi. Aslında bu, askerin kim olduğuna bağlıydı. Bazıları daha proaktifti, bazıları değildi" şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Taha Akgül Paris 2024'te çeyrek finale yükseldi

Taha Akgül Paris 2024'te çeyrek finale yükseldi