Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya İsrail'in Gazze'ye Saldırılarında Ölü Sayısı 33 Bin 207'ye Yükseldi

İsrail'in Gazze'ye Saldırılarında Ölü Sayısı 33 Bin 207'ye Yükseldi

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları devam ederken, son 24 saatte yaşananlarla birlikte ölü sayısı 33 bin 207'ye ulaştı. Müzakereler devam ederken, Han Yunus'ta geri dönüşler başlarken, Gazze'ye ulaşan yardım tırları bölgedeki ihtiyaçları karşılamaya çalışıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İsrail'in Gazze'ye Saldırılarında Ölü Sayısı 33 Bin 207'ye Yükseldi
KAYNAK: İHA

İsrail'in son 24 saat içinde Gazze Şeridi'ne gerçekleştirdiği saldırılarda 32 Filistinlinin daha hayatını kaybetmesiyle, 7 Ekim'den bu yana toplam can kaybı 33 bin 207'ye çıktı.

Mısır'ın başkenti Kahire'de, Gazze'de geçici ateşkesin sağlanması ve rehinelerin serbest bırakılmasına ilişkin yapılan müzakerelerde ilerleme kaydedildi. Ancak bu süreçte, İsrail ordusu saldırılarını sürdürmekte ısrar ediyor. Filistin Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasına göre, son 24 saat içinde Gazze Şeridi'ne düzenlenen saldırılarda 32 kişi yaşamını yitirdi ve 47 kişi yaralandı. Gazze Şeridi'nde 185 gündür devam eden saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 33 bin 207'ye, yaralı sayısının ise 75 bin 933'e yükseldiği bildirildi.

Han Yunus'a Geri Dönüşler Başladı

İsrail ordusu, dün itibarıyla askerlerin Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentinin batısından çekildiğini duyurdu. Yerel kaynaklar, Filistinlilerin, büyük hasara maruz kalan bu şehirdeki evlerine dönmeye başladığını bildirdi.

Yardım Tırları Gazze'ye Ulaştı

İsrail ordusuna bağlı Filistin Topraklarındaki Hükümet Aktivitelerini Koordinasyon Birimi (COGAT) tarafından yapılan açıklamada, dün 322 yardım tırının kontrol edilerek Gazze Şeridi'ne sevk edildiği belirtildi. Bu, Gazze'ye bir günde gönderilen en yüksek yardım tırı sayısı oldu ve toplamda 228 tırın Gazze'ye giriş yaptığı kaydedildi.

Birleşmiş Milletler ve diğer yardım kuruluşlarına göre, Gazze Şeridi'nde yaşanan açlık ve susuzlukla başa çıkabilmek için günde en az 500-600 yardım tırının bölgeye giriş yapması gerekiyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Niğde Patates Deposu Çöktü! 2 İşçi Hayatını Kaybetti 4 İşçi Yaralandı

Niğde Patates Deposu Çöktü! 2 İşçi Hayatını Kaybetti 4 İşçi Yaralandı