Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya İsrail'in Eurovision Şarkı Yarışması'ndan Menedilmesi Çağrıları Artıyor: İzlanda'yı Temsil Edebilir mi?

İsrail'in Eurovision Şarkı Yarışması'ndan Menedilmesi Çağrıları Artıyor: İzlanda'yı Temsil Edebilir mi?

Eurovision Şarkı Yarışması'nda İsrail'in geleceği tartışma konusu olmaya devam ederken, İzlanda'yı temsil edecek adayın seçimi büyük bir merakla bekleniyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İsrail'in Eurovision Şarkı Yarışması'ndan Menedilmesi Çağrıları Artıyor: İzlanda'yı Temsil Edebilir mi?

Eurovision Şarkı Yarışması'nda İsrail'in şarkı yarışmasından menedilmesi çağrıları yükselirken, Filistin kökenli şarkıcı Bashar Murad'ın İzlanda'yı temsil edebileceği konuşuluyor. Eurovisionworld.com'un haberine göre, İsrail'in işgaline dikkat çeken şarkılarıyla tanınan Filistin asıllı İzlandalı şarkıcı Murad, Reykjavik'te düzenlenen Eurovision ön elemelerinde finale kalmayı başardı.

Murad, 2 Mart'ta gerçekleştirilecek olan final elemelerinden de başarıyla çıkarsa, İsveç'in başkenti Malmö'de düzenlenecek olan yarışmada İzlanda'yı "Wild West" şarkısıyla temsil edecek.

İsrail'e Karşı Tepkiler Sürüyor

Fransa'yı 2023 Eurovision Şarkı Yarışması'nda temsil eden Fas asıllı Kanadalı şarkıcı La Zarra, 10 Ocak'ta İsrail'in yarışmadan menedilmesi çağrısında bulunarak, "Ne yazık ki, bir kez daha Filistin halkına yönelik katliam, soykırım, Batı Şeria ve Lübnan'da saldırılarla karşı karşıyayız" dedi. İsveç'te, aralarında sanatçılar ve müzik endüstrisi yetkililerinin de bulunduğu 1000 kişi, 10 Ocak'ta "İsrail'in Eurovision Şarkı Yarışması'ndan menedilmesini" talep eden bir imza kampanyası başlattı. Sanatçılar, İsrail'in katılımının engellenmemesi durumunda İsveç'in yarışmadan çekilmesini istediler.

İzlanda'nın ulusal yayın kuruluşu RUV'da yayınlanan bir Gallup tarafından yürütülen kamuoyu araştırmasına göre, İzlanda vatandaşlarının yarısından fazlası yarışmanın boykot edilmesi gerektiğini düşünüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
BM'den Uyarı: Gazze'de Nüfusun Dörtte Biri Kıtlığın Eşiğinde

BM'den Uyarı: Gazze'de Nüfusun Dörtte Biri Kıtlığın Eşiğinde