Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya İsrail'in Deyr el-Belah'taki Tahliye Kararının Ardından Aksa Şehitleri Hastanesi Boşaltılıyor

İsrail'in Deyr el-Belah'taki Tahliye Kararının Ardından Aksa Şehitleri Hastanesi Boşaltılıyor

İsrail ordusunun Deyr el-Belah'ın doğusundaki bölgeler için tahliye kararının ardından, Aksa Şehitleri Hastanesi'nde hastalar ve sağlık çalışanları acil olarak tahliye edilmeye başlandı. Hastane çevresinde yaşayan Filistinliler, yaşadıkları çaresizlikle yetkililere çağrıda bulundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İsrail'in Deyr el-Belah'taki Tahliye Kararının Ardından Aksa Şehitleri Hastanesi Boşaltılıyor
KAYNAK: Anadolu Ajansı

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Deyr el-Belah bölgesinde tahliye kararının ardından, bölgedeki siviller ve hastalar için zorunlu tahliye süreci başlamış durumda.

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, Deyr Belah kentinin doğusundaki bölgenin boşaltılmasını ve bölge sakinlerinin batıya gitmelerini talep etti. Bu karar sonrası, bölgedeki Aksa Şehitleri Hastanesi'nde hasta ve yaralılar acil olarak tahliye edilmeye başlandı.

Hastalar ve sağlık çalışanları hastaneyi terk ediyor

Tahliye kararının ardından, Aksa Şehitleri Hastanesi'nde tedavi gören hastalar, yürüyerek, tekerlekli sandalye veya hasta yataklarıyla hastaneyi terk etmek zorunda kaldı. Ayağı kırık olan Ummu Muhammed, "Yahudiler hastaneyi boşaltın dedi. Hastayız bu halimizle nereye gidelim. Buna yaşamak denmez. Biz aslında ölüyüz." diyerek yaşadığı çaresizliği dile getirdi.

Meha es-Sersek, hastane çevresinde kurdukları çadırda 9 aydır yaşadıklarını, defalarca göç etmek zorunda kaldıklarını ancak her defasında hastaneye geri döndüklerini belirtti. Tahliye kararıyla birlikte şok geçirdiklerini ve nereye gideceklerini bilmediklerini ifade eden Sersek, hastane yakınlarındaki 128. bloğa yapılan saldırının ardından artık güvenli bir yer bulamadıklarını söyledi. "Bizi kurtarın, yorulduk artık" diyerek çaresizliklerini dile getirdi.

Hastane yönetiminden uluslararası çağrı

Aksa Şehitleri Hastanesi Müdürü İyad el-Cebri, düzenlediği basın toplantısında hastanenin boşaltılması kararının ardından, tedaviye muhtaç yaralı ve hastalar ile sağlık ekiplerinin can korkusuyla hastaneyi terk ettiğini belirtti. Hastane yönetimi, tıbbi hizmetlerin devam edeceğini ifade ederken, uluslararası kurumlara hastanenin korunması için harekete geçmeleri çağrısında bulundu.

Gazze Sağlık Bakanlığı’ndan açıklama

Gazze Sağlık Bakanlığı, Aksa Şehitleri Hastanesi'nin ve içindeki hasta ile sağlık çalışanlarının korunmasını talep eden bir açıklama yaptı. Hastanede hala yaklaşık 100 hastanın bulunduğu, bunlardan 7’sinin yoğun bakımda olduğu bildirildi. Bakanlık, hastanenin korunması için uluslararası yardım çağrısında bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mersin Valisi Yörükleri yaylada ziyaret etti

Mersin Valisi Yörükleri yaylada ziyaret etti