Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya İsrail’de Histadrut Sendikası’ndan Ülke Genelinde Grev Çağrısı

İsrail’de Histadrut Sendikası’ndan Ülke Genelinde Grev Çağrısı

İsrail’in en büyük işçi sendikası Histadrut, Gazze'deki esirlerin serbest bırakılması için hükümete baskı amacıyla yarın ülke genelinde grev çağrısı yaptı. Grev, Ben Gurion Havalimanı da dahil olmak üzere birçok kritik noktada hayatı durduracak.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İsrail’de Histadrut Sendikası’ndan Ülke Genelinde Grev Çağrısı
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İsrail’in en büyük işçi sendikası olan Histadrut, Gazze'deki çatışmaların sona erdirilmesi ve esirlerin serbest bırakılması amacıyla hükümete yönelik baskıyı artırmak için ülke genelinde grev çağrısı yaptı.

Bu karar, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılarda Gazze Şeridi'nde bu sabah saatlerinde 6 esirin cesedinin bulunmasının ardından geldi. Ülkede geniş çapta tepkiye yol açan bu olay, Histadrut'un grev kararı almasına neden oldu.

Histadrut Başkanı’ndan Sert Açıklama

Histadrut Başkanı Arnon Bar-David, yaptığı açıklamada, "Rehinelerin terk edilmesini durdurmalıyız. Sadece bizim müdahalemizin sarsılması gerekenleri sarsabileceği sonucuna vardık" diyerek, hükümete karşı daha sert bir duruş sergilemeleri gerektiğini vurguladı. Bar-David, Gazze Şeridi’nde bir ateşkes ve esir takası anlaşmasına varılmasının zorunlu olduğunu belirterek, "Siyasi fikirler nedeniyle anlaşma ilerlemiyor ve bu kabul edilemez" dedi.

Ben Gurion Havalimanı’nda Operasyonlar Durdurulacak

Grev kapsamında, ülkenin en önemli ulaşım noktalarından biri olan Ben Gurion Havalimanı'nda da operasyonların durdurulacağı açıklandı. Başkent Tel Aviv yakınlarındaki havalimanı, yarın yerel saatle 06.00'dan itibaren kapatılacak. Havalimanındaki tüm uçuş operasyonları ise saat 08.00 itibarıyla tamamen durdurulacak.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yalova’da "Uçak Düştü" İhbarı Korkuttu: Asılsız Çıktı

Yalova’da "Uçak Düştü" İhbarı Korkuttu: Asılsız Çıktı