Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Dünya İsrail saldırısında Türk aktivist hayatını kaybetti!

İsrail saldırısında Türk aktivist hayatını kaybetti!

Batı Şeria'da İsrail askerlerinin gerçek mermiyle vurduğu Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi hayatını kaybetti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İsrail saldırısında Türk aktivist hayatını kaybetti!
KAYNAK: AA

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre İsrail güçleri, Batı Şeria'nın Nablus kentine bağlı Beyta beldesinde düzenlenen işgal karşıtı gösteriye gerçek mermi ile saldırdı.

Filistin resmi ajansı WAFAnın haberine göre ABD vatandaşlığı da bulunan Ayşenur Ezgi Eygi, başından vurularak hastaneye kaldırıldı.

AA muhabirine konuşan Nablus'taki Rafidiye Devlet Hastanesi Müdürü Fuad Nafia, başından vurularak hastaneye getirilen Eygi'yi tüm müdahalelere rağmen kurtaramadıklarını söyledi.

Ayşenur Ezgi Eygi kİMDİR?

Edinilen bilgilere göre Eygi, Türk aktivisttir. 1998 Antalya doğumlu.

cumhurbaşkanı Erdoğan lanetledi 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal paylaşım sitesi X hesabından yaptığı paylaşımda, “İsrail'in Batı Şeria'daki işgal karşıtı sivil bir protestoya karşı yaptığı barbarca müdahaleyi lanetliyor, saldırıda hayatını kaybeden vatandaşımız Ayşenur Ezgi Eygi'ye Allah'tan rahmet niyaz ediyorum. Türkiye olarak, İsrail'in neredeyse 1 yıldır devam eden, çoluk çocuk, genç yaşlı demeden 41 bin insanı katlettiği bu işgal ve soykırım politikasının son bulması ve işlediği insanlığa karşı suçların hesabını hukuk önünde vermesi için her platformda çaba göstermeye devam edeceğiz” dedi. 

ABD'den taziye mesajı

ABD'nin İsrail Büyükelçisi Jack Lew, bugün İsrail askeri tarafından öldürülen Türk Kökenli ABD vatandaşı aktivist Aysenur Ezgi Eygi'ye ilişkin, “Bugün Batı Şeria'da bir Amerikan vatandaşı olan Aysenur Eygi'nin trajik ölümünden haberdarız. Ailesine ve sevenlerine en derin taziyelerimizi sunuyoruz” açıklamasını yaptı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İcradan satılık 2015 model Mercedes Benz

İcradan satılık 2015 model Mercedes Benz