Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya İsrail işgalindeki Golan Tepeleri'ne roketli saldırı: 10 öl* 12 yaralı

İsrail işgalindeki Golan Tepeleri'ne roketli saldırı: 10 öl* 12 yaralı

İsrail'in işgali altındaki Golan Tepeleri'ne düzenlenen roketli saldırıda 10 İsrailli hayatını kaybetti, en az 12 kişi yaralandı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İsrail işgalindeki Golan Tepeleri'ne roketli saldırı: 10 öl* 12 yaralı
KAYNAK: İHA

İsrail'in işgali altında bulunan Golan Tepeleri'nin kuzeyindeki Majdal Shams'a yönelik roketli saldırı gerçekleştirildi. Bir futbol sahasına isabet eden roket sonucu 10 kişi hayatını kaybetti ve en az 12 kişi yaralandı. İsrail ordusu, hava savunma sistemlerinin neden roketi engelleyemediğine dair bir soruşturma başlattı. Saldırının Hizbullah tarafından düzenlendiği öne sürüldü.

Hizbullah Yalanladı

Saldırının ardından açıklama yapan Hizbullah, Majdal Shams'a roketli saldırı düzenlemediklerini belirterek, saldırıyla hiçbir bağlantılarının olmadığını ifade etti.

Netanyahu ABD Ziyaretini Kısa kesti

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, saldırı sonrası ABD'den İsrail’e dönüşünü erkene çekti. ABD'de temaslarda bulunan Netanyahu'nun uçağının, Washington DC'den TSİ 01.00'de kalkacağı belirtildi. Netanyahu, Golan Tepeleri’ne düzenlenen saldırının ardından güvenlik toplantısı düzenleyerek durumu değerlendirdi.

İsrail Dışişleri Bakanından Açıklama

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, saldırının ardından yaptığı açıklamada, 'Hizbullah ve Lübnan'a karşı topyekun bir savaş anına yaklaşıyoruz' dedi.

Lübnan Hükümeti Kınadı

Lübnan hükümeti, Golan Tepeleri'ne düzenlenen saldırıyı kınayarak, sivillerin hedef alınmasının uluslararası hukukun açık bir ihlali olduğunu ve insanlık ilkelerine aykırı olduğunu vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
DKMP Isparta Müdürü Hasan Eryiğit'ten istifa iddialarına yanıt

DKMP Isparta Müdürü Hasan Eryiğit'ten istifa iddialarına yanıt