Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Dünya İsrail Hapishanesinde Filistinli Mahkumlara Kötü Muamele

İsrail Hapishanesinde Filistinli Mahkumlara Kötü Muamele

İsrail’in Haaretz gazetesi, Megiddo Hapishanesi’ndeki güvenlik görevlilerinin Filistinli mahkumlara kötü muamele ettiğini gösteren sızdırılmış görüntüleri yayınladı. Hamas, bu durumu nefret ve sadizmin bir göstergesi olarak değerlendiriyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İsrail Hapishanesinde Filistinli Mahkumlara Kötü Muamele
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Haaretz gazetesi, İsrail’in kuzeyinde bulunan Megiddo Hapishanesi’ndeki güvenlik görevlilerinin, köpeklerle Filistinli esirlere kötü muamele yaptığını gösteren görüntüler yayımladı. Görüntülerde, Filistinli mahkumların elleri arkadan kelepçeli bir şekilde yüzüstü yatırıldığı ve başlarının üstünden köpeklerin geçtiği görülüyor.

Gazeteye göre, gardiyanlar Filistinli esirleri kameraların olmadığı yerlere götürerek şiddet uyguluyor. İsrail Cezaevleri Servisi’nin bir yetkilisi, Megiddo Hapishanesi’ndeki ağır şiddeti kabul ettiğini ancak uygulanan prosedürlerin "rutin" olduğunu savundu.

Hamas’ın Tepkisi

Hamas, İsrailli gardiyanların kötü muamele ve aşağılamalarının Filistinlilere karşı nefret ve sadizmi gösterdiğini belirtti. Açıklamada, hapishanelerde 60'tan fazla Filistinlinin aç bırakma, işkence ve tıbbi ihmal nedeniyle öldüğü ifade edildi. Hamas, uluslararası kurumlara İsrail’in uygulamalarını belgelemeleri ve bu ihlalleri durdurmaları için baskı yapmaları çağrısında bulundu.

Artan Şiddet

Hamas’tan yapılan önceki açıklamalarda, Filistinli tutuklulara yönelik işkence, ziyaretlerin engellenmesi ve diğer kötü muameleler sonucu birçok kişinin öldüğü belirtilmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Cezayir Cumhurbaşkanlığı Seçimleri İçin Oy Verme İşlemleri Başladı

Cezayir Cumhurbaşkanlığı Seçimleri İçin Oy Verme İşlemleri Başladı