Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya İsrail Halep havalimanı'na yine saldırı düzenledi

İsrail Halep havalimanı'na yine saldırı düzenledi

Suriye'de Beşşar Esed yönetiminin kontrolündeki Halep Havalimanı'na yine saldırı düzenlendi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İsrail Halep havalimanı'na yine saldırı düzenledi
MUHABİR: Kamer Durdu

Uluslararası haber ajansı AA'nın yerel kaynaklardan edindiği bilgilere göre, Suriye'nin Halep şehrindeki uluslararası havalimanı son 24 saat içinde üç ayrı roket saldırısının hedefi oldu. Bu roket saldırıları sonucunda havalimanının pistleri zarar gördü ve havalimanı hizmet dışı kaldı. Suriye hükümetine ait resmi haber ajansı SANA'ya göre, hava saldırıları Halep Havalimanı'na yerel saatle 23:35'te İsrail tarafından düzenlendi. Bu saldırı sonucunda pistler zarar gördü ve havalimanı hizmet veremez hale geldi. Daha önce 12 Ekim tarihinde İsrail, Şam ve Halep'teki uluslararası havalimanlarını eşzamanlı hava saldırılarıyla hedef almış ve bu havalimanları hizmet dışı bırakmıştı.

Ayrıca, İsrail ordusu, Suriye'nin işgal altındaki Golan Tepeleri'ne yapılan roket saldırısının ardından bu saldırının kaynağını top atışlarıyla vurdu. İsrail ordusu, Golan Tepeleri'nde bulunan Avnei Eitan ve Alma yerleşim birimlerine yönelik roket saldırısının ardından sirenlerin çaldığını belirtti. Ancak saldırının kaynağına dair daha fazla detay verilmedi. İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamada, İsrail ordusunun bu roket saldırısının kaynağını top atışlarıyla vurduğu belirtildi.

Ayrıca, Suriye'nin Irak sınırına yakın El Bukemal ilçesinde, İran destekli terörist gruplara yönelik hava saldırısı düzenlendi. Bu hava saldırısının aidiyeti belirsiz hava araçları tarafından gerçekleştirildi. Saldırı, akşam saatlerinde El Bukemal ilçesinde İran destekli terörist grupların bulunduğu bölgeleri hedef aldı. Daha önce 3 ve 10 Ekim tarihlerinde de bu gruplara yönelik benzer hava saldırıları gerçekleşmişti.

Suriye'nin Deyrizor il merkezi ve batısı, İran destekli grupların yoğun bir şekilde varlık gösterdiği bir bölge konumundadır. Şam yönetimi, İran'dan gelen Lübnan'a kadar uzanan kara bağlantısını sağlayan Deyrizor'da yoğun bir şekilde İran destekli terörist grupları kullanmaktadır. Aynı zamanda Deyrizor, İran, Irak ve Lübnan'dan gelen boru hatları ve ticaret yollarının kavşak noktasıdır. Şam yönetimi, Deyrizor il merkezi ve batısını 2017'de DEAŞ'ın çekilmesinin ardından ele geçirdi ve bu bölgelerde İran destekli yabancı terörist gruplarla işbirliği yapmaktadır. İran Devrim Muhafızları Ordusu mensupları bu grupları komuta etmektedir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Muratpaşa’da afetlere karşı mücadele başlatıldı

Muratpaşa’da afetlere karşı mücadele başlatıldı