Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Dünya İsrail Gazze ve Batı Şeria’da Son 48 Saatte 61 Filistinliyi Öldürdü

İsrail Gazze ve Batı Şeria’da Son 48 Saatte 61 Filistinliyi Öldürdü

İsrail’in Gazze Şeridi ve Batı Şeria’daki saldırılarında son 48 saatte 61 kişi öldü, 162 kişi yaralandı. Filistinli sağlık yetkilileri ve aktivistler, saldırıların acımasızlığını ve cenazelere yönelik eziyeti kınıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İsrail Gazze ve Batı Şeria’da Son 48 Saatte 61 Filistinliyi Öldürdü
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Gazze Sağlık Bakanlığı, İsrail ordusunun son 48 saat içinde Gazze Şeridi'nde gerçekleştirdiği saldırılarda 61 kişinin hayatını kaybettiğini ve 162 kişinin yaralandığını bildirdi. 7 Ekim 2023’ten bu yana devam eden saldırılarda ölenlerin sayısı 40 bin 939’a, yaralı sayısı ise 94 bin 616’ya ulaştı. Enkaz altında ve yol kenarlarında hâlâ ölülerin bulunduğu, sağlık ekiplerinin cenazelere ulaşamadığı ifade edildi.

Cumartesi gece yarısından itibaren Gazze'nin kuzeyindeki Cibaliya bölgesindeki Halime es-Sadiya Okulu’na yapılan insansız hava aracı saldırısında 8 kişi öldü, 15 kişi yaralandı. Nuseyrat Mülteci Kampı’ndaki bir evin hedef alındığı saldırıda 5 kişi öldü. Ayrıca, En-Nasr bölgesindeki bir apartman dairesine yapılan saldırıda da çok sayıda kişi yaşamını yitirdi.

Batı Şeria’daki Saldırılar

Batı Şeria’da ise İsrail askerlerinin Beytunya ve El-Mezraa el-Garbiyye beldelerine düzenlediği baskınlarda iki Filistinli yaralandı. Filistin Kızılayı, yaralıların hastaneye kaldırıldığını bildirdi.

5 Eylül’de Batı Şeria’da İsrail güçlerinin vurduğu 16 yaşındaki Filistinli çocuğun cenazesine eziyet ettiği bildirildi. İş makinasıyla sürüklenen cenazenin, sağlık ekiplerinin müdahalesine izin verilmeden taşındığı belirtiliyor.

Uluslararası Tepkiler ve Kınama

Filistinli aktivistler ve sağlık yetkilileri, İsrail'in saldırılarındaki acımasızlık ve insan hakları ihlallerine dikkat çekiyor. İsrail'in önceki saldırılarda da cenazelere iş makineleriyle eziyet ettiği raporlandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İsrail Hapishanesinde Filistinli Mahkumlara Kötü Muamele

İsrail Hapishanesinde Filistinli Mahkumlara Kötü Muamele