Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya İsrail Başbakanı Netanyahu: Ölüm Tehditleri Alıyorum

İsrail Başbakanı Netanyahu: Ölüm Tehditleri Alıyorum

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, kendisi, ailesi, bakanlar ve kamu görevlilerine yönelik "açık öldürme tehditlerine" tanık olduklarını belirterek, bu konuda "gerçek hiçbir şey yapılmadığını" ifade etti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İsrail Başbakanı Netanyahu: Ölüm Tehditleri Alıyorum
MUHABİR: Kardelen Özdemir

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, kendisi, ailesi, bakanlar ve kamu görevlilerine yönelik "açık öldürme tehditlerine" tanık olduklarını belirterek, bu konuda "gerçek hiçbir şey yapılmadığını" ifade etti. Netanyahu, haftalık kabine toplantısında yaptığı konuşmada, tehditlerin ciddiyetine dikkat çekti.

Netanyahu, yaptığı yazılı açıklamada, "Başbakan ve aile üyelerine, bakanlara ve kamu görevlilerine yönelik açık öldürme ve şiddet tehditlerine tanık olduklarını" belirtti. Ancak, birkaç küçük istisna dışında somut adımların atılmadığını ve bunun başsavcının sorumluluğunda olduğunu vurguladı.

Trump'a Suikast Girişimi ile Bağlantı

Netanyahu, eski ABD Başkanı Donald Trump'a yönelik suikast girişimine de değindi. Trump, Pensilvanya'daki mitingde kürsüde konuşma yaparken silahlı saldırıya uğramıştı. Sağ kulağından yaralanan Trump'ın sağlık durumu iyi olarak bildirilmişti. Bu saldırıda mitinge katılan bir kişi hayatını kaybetmiş, iki kişi de yaralanmıştı.

ABD Gizli Servisi, saldırganın miting alanının dışındaki yüksek bir noktadan kürsüye ateş ettiğini ve etkisiz hale getirildiğini açıklamıştı. FBI, saldırıyı suikast girişimi olarak tanımlamış ve saldırganın 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğunu duyurmuştu.

Netanyahu, bu olayın birçok kişi tarafından önceden tehlike işaretleri olarak görüldüğünü belirterek, "Biz de tehlike işaretlerini görüyoruz" dedi.

Gerekli Önlemleri Almasını Talep Etti

Netanyahu'nun bu açıklamaları, İsrail'de güvenlik önlemlerinin gözden geçirilmesine ve tehditlerin ciddiyetle ele alınmasına yönelik çağrıları beraberinde getirdi. İsrail Başbakanlığı, tehditlerin ciddiyetini vurgularken, yetkililerin gerekli önlemleri almasını talep etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Adana Demirspor'un İtalya kampı vize engeline takıldı

Adana Demirspor'un İtalya kampı vize engeline takıldı