Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya İspanya'da 100'den fazla tarih öncesi gravür bulundu

İspanya'da 100'den fazla tarih öncesi gravür bulundu

İspanya'nın Katalonya bölgesindeki Tarragona kentinde bulunan Cova de la Vila mağarasında, 2021 yılında yapılan keşifte 100'den fazla gravür bulundu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İspanya'da 100'den fazla tarih öncesi gravür bulundu

İspanya'nın Katalonya bölgesindeki Tarragona kentinde bulunan Cova de la Vila mağarasında, 2021 yılında yapılan keşifte 100'den fazla gravür bulunduğu belirlendi. Yapılan araştırmalar sonucunda, gravürlerin 3 bin ila 5 bin yıl öncesine tarihlendiği ortaya çıktı.

Gravürler, mağara içinde 8 metre uzunluğundaki bir panel üzerine düzenlenmişti. Katalan İnsan Paleoekolojisi ve Sosyal Evrim Enstitüsü (IPHES) araştırmacıları, gravürlerin tek olmaları ve iyi korunmaları nedeniyle istisnai olduklarını ifade etti.

Gravürlerde hayvan, yıldız ve geometrik şekiller yer alıyor. IPHES uzmanı Ramon Vinas, gravürlerin beş yatay çizgide düzenlendiğini ve bir anlam taşıdığını belirtti. Vinas, "Gelişigüzel bir kompozisyon değil, aksine açıkça bir anlamı var" şeklinde konuştu.

Mağara ilk kez 1941 yılında Salvador Vilaseca tarafından keşfedilmiş, ancak daha sonra yerini kaybetmişti. Yapılan son keşif sayesinde, mağaranın önemi bir kez daha ortaya çıktı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
AFAD gözün kör mü?

AFAD gözün kör mü?