Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya İran'ın Yeni Dışişleri Bakanı Ali Bagheri Kani Kimdir?

İran'ın Yeni Dışişleri Bakanı Ali Bagheri Kani Kimdir?

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ın helikopter kazasında hayatını kaybetmesinin ardından ülkede beş günlük ulusal yas ilan edildi. Bu trajik olayın ardından, Dışişleri Bakan Yardımcısı olan Ali Bagheri Kani, Abdullahiyan’ın yerine Dışişleri Bakanı olarak atandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İran'ın Yeni Dışişleri Bakanı Ali Bagheri Kani Kimdir?
KAYNAK: Haber Merkezi

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ın helikopter kazasında hayatını kaybetmesinin ardından ülkede beş günlük ulusal yas ilan edildi.

Bu trajik olayın ardından, Dışişleri Bakan Yardımcısı olan Ali Bagheri Kani, Abdullahiyan’ın yerine Dışişleri Bakanı olarak atandı.

Ali Bagheri Kani Kimdir?

Ali Bagheri Kani, daha önce İran’ın baş nükleer müzakerecisi olarak görev yapmış bir diplomat. 2007-2013 yılları arasında İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreter Yardımcısı olarak görev yaptı ve halen konseyde danışman olarak görevde. Ayrıca, 2013 cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Said Celili’nin cumhurbaşkanlığı kampanyasının başkanlığını yaptı. Bagheri, Uzmanlar Meclisi’nin eski üyesi olan Muhammed Bakıri’nin oğlu ve Muhammed Rıza Mahdavi Kani’nin yeğeni. 1990’dan beri diplomat olarak görev yapmaktadır.

İran Anayasa Koruma Konseyi Sözcüsü’nün Açıklamaları

Öte yandan, İran Anayasa Koruma Konseyi Sözcüsü Hadi Tahan Nazif, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin ölümünü “İran ulusu için büyük bir kayıp” olarak nitelendirdi. Sözcü Nazif, İran’ın, Reisi’nin ölümüyle bir trajediyle karşı karşıya olduğunu ancak İran anayasasının bu durum için gerekli tedbirleri öngördüğünü söyledi. Nazif, “İslam Cumhuriyeti liderinin de belirttiği gibi, ülkenin işleri aksamayacaktır” dedi.

Bu süreç, İran’ın gelecekteki politikalarını ve uluslararası ilişkilerini şekillendirecek önemli bir dönemeç olacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya'da kurbağa avlayan yılan vatandaşlar tarafından gözleme ikram edildi

Antalya'da kurbağa avlayan yılan vatandaşlar tarafından gözleme ikram edildi