Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya İran'ın İsrail'e Saldırısı: Biden Müdahil Olacak Mı?

İran'ın İsrail'e Saldırısı: Biden Müdahil Olacak Mı?

İran'ın İsrail'e yönelik saldırısının ardından ABD Başkanı Joe Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde ABD'nin İran'a yapılacak karşı saldırıya müdahil olmayacağını açıkladı. Uluslararası arenada tepkiler yükselirken, İran'ın eylemi bölgedeki istikrarı tehdit ediyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İran'ın İsrail'e Saldırısı: Biden Müdahil Olacak Mı?
KAYNAK: İHA

ABD Başkanı Joe Biden İsrail'e yapılacak karşı saldırıya müdahil olmayacak.

İran'ın gece saatlerinde İsrail'e yönelik gerçekleştirdiği beklenen saldırının ardından ABD Başkanı Joe Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Biden, ABD'nin İran'a yapılacak herhangi bir karşı saldırıya müdahil olmayacağını açıkladı. İsrail'in güvenliği için ABD'nin desteğinin devam edeceği vurgulandı.

İran'ın Saldırısı ve Biden'ın Tutumu

İran gece saatlerinde İsrail'e tüm dünyanın beklediği misilleme saldırısını gerçekleştirdi. Yüzlerce insansız hava aracı ve çok sayıda füzeyle gerçekleştirilen saldırının ardından ABD Başkanı Joe Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, Biden geçtiğimiz hafta boyunca bölgeye taşınan savunma sistemleri ve uçaklar sayesinde İsrail'e ateşlenen neredeyse tüm İHA’ların ve füzelerin imha edildiğini belirtti. Biden, kendisinin ve diğer Batılı liderlerin İran'ın saldırısına diplomatik yollarla yanıt vereceğini, askeri bir yanıtın şu anda masada olmadığını belirtti.

ABD ve İsrail Arasındaki Güçlü Bağ

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, saldırının ardından yaptığı açıklamada, Beyaz Saray'ın İsrail'in güvenliği için verdiği desteğin “demir gibi sağlam” olduğunu belirtti. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken de ABD'nin İsrail'in güvenliğine olan bağlılığının “demir gibi sağlam” olduğunu yineledi.

Uluslararası Tepkiler

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, İran saldırısına ilişkin yaptığı açıklamada, saldırının bölgeyi istikrarsızlaştırma riski taşıdığını ve İran'ın istikrarsızlık tohumları ekmeye niyetli olduğunu belirtti. Fransa Dışişleri Bakanı Stephane Sejourne ise İran'ın bu eylemiyle askeri bir tırmanma riskini göze aldığını ve Fransa'nın İsrail'in güvenliğine olan bağlılığını vurguladı.

BMGK Toplanacak

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), İsrail’in “İran’ın kınanması ve İran Devrim Muhafızları Ordusu’nun terör örgütü olarak tanımlamasını” talep etmesinin ardından bugün toplanacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Adana'da 4 yaşındaki çocuk Rottweiler saldırısına uğradı

Adana'da 4 yaşındaki çocuk Rottweiler saldırısına uğradı