Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Dünya İran'dan İsrail'e tehdit: "Saldırıları durdurmazsan müdahale ederiz"

İran'dan İsrail'e tehdit: "Saldırıları durdurmazsan müdahale ederiz"

İran, Birleşmiş Milletler (BM) aracılığıyla İsrail'e ilettiği bir mesajda, "Gazze'ye yönelik saldırıların sürmesi durumunda müdahale etmek zorunda kalacaklarını" bildirdi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İran'dan İsrail'e tehdit: "Saldırıları durdurmazsan müdahale ederiz"
MUHABİR: Kamer Durdu

ABD merkezli Axios haber sitesinin isimleri açıklanmayan iki diplomatik kaynağa dayandırdığı haberine göre, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, BM Orta Doğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Tor Wennesland ile Beyrut'ta gerçekleştirdiği görüşmede İran'ın bölgesel politikaları hakkında bir mesaj iletti.

Wennesland, Gazze'deki çatışmaların bölge genelinde daha fazla yayılmasını önlemek için İran'dan yardım istedi. İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan ise bölgesel bir savaşın patlak vermesini istemediklerini belirtti ve Gazze'de Hamas tarafından alıkonulan İsrailli sivillerin serbest bırakılması konusunda yardımcı olabileceklerini ifade etti. Ancak, İran'ın "kırmızı çizgileri" olduğunu ve İsrail'in saldırıları devam ederse özellikle Gazze'ye kara operasyonu başlatırsa, İran'ın karşılık vermek zorunda kalacağını BM yetkilisine iletti.

BM Özel Koordinatörü Wennesland, İran'ın mesajını İsrail hükümetine aktarmak üzere İsrail Ulusal Güvenlik Danışmanı Tzachi Hanegbi ve diğer İsrailli yetkililere ulaştırmak üzere temas kurdu.

İran Dışişleri Bakanlığı daha önce yaptığı açıklamada, Abdullahiyan'ın Beyrut'taki temasları kapsamında Lübnan Hizbullahı Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, Hamas ve İslami Cihad gibi Filistinli direniş gruplarının üst düzey temsilcileriyle de görüştüğünü belirtmişti. Abdullahiyan, İsrail'e Gazze'ye yönelik saldırıları durdurma çağrısında bulunmuş ve "direniş cephesinin eli tetikte" olduğunu ifade etmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mehmet Ali Erbil kendisinden 40 yaş küçük sevgilisiyle birlikte kameralara yakalandı

Mehmet Ali Erbil kendisinden 40 yaş küçük sevgilisiyle birlikte kameralara yakalandı