Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Dünya İran'dan İsrail'e Beklenmedik Tepki: İsrail'e cevabımız karadan da olabilir

İran'dan İsrail'e Beklenmedik Tepki: İsrail'e cevabımız karadan da olabilir

İran, Hamas lideri İsmail Heniyye'nin suikastına yanıt olarak İsrail'e karadan yapılabilecek "beklenmedik" bir tepki vereceğini açıkladı. İran'ın yanıtının "pişman edici" olacağı ve ateşkesi olumsuz etkilemekten kaçınacağı belirtiliyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İran'dan İsrail'e Beklenmedik Tepki: İsrail'e cevabımız karadan da olabilir
KAYNAK: Anadolu Ajansı

İran'ın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilciliği, Hamas lideri İsmail Heniyye'nin suikastına yönelik Tahran'ın vereceği yanıtın hem "beklenmedik" hem de "pişman edici" olabileceğini duyurdu. 

Açıklamada, İran'ın yanıtının olası bir ateşkes sürecini olumsuz yönde etkilemekten kaçınacağını ve bu tepkisinin İsrail'i "pişman edici" bir duruma sokmayı hedeflediği ifade edildi.

İran'ın Cevabı Ne Zaman Gelecek?

İranlı Öğrenciler Haber Ajansı (ISNA)'na göre, BM Daimi Temsilciliği'nin açıklamasında, İran'ın yanıtının "saldırganı cezalandırmak" ve "İran'ın caydırıcılık gücünü artırmak" gibi iki belirgin sonucu olacağı belirtildi. Temsilcilik, İran'ın cevabının, ateşkes görüşmelerinin sonucunu etkilememek için kasıtlı olarak ertelenmiş olabileceğine de işaret etti.

Açıklamada, İran'ın vereceği yanıtın en az ihtimal verilen zaman ve koşullarda gerçekleştirileceği öngörülüyor. Bu yanıtın, İsrail'in radarlarından kaçabileceği, gözlerinin gökyüzünde olduğu veya benzeri bir durumdayken gerçekleşebileceği belirtiliyor.

İran'dan Sert Açıklamalar

İran Devrim Muhafızları Komutan Yardımcısı Ali Fedevi, şehit edilen Heniyye'nin intikamının "ne zaman ve ne şekilde alınacağına" kendilerinin karar vereceğini ve bu eylemin mutlaka gerçekleşeceğini duyurdu. Devrim Muhafızları Ordusu Sözcüsü Ali Muhammed Naini ise, "Zaman bizim lehimize. Düşman, vurulacağı zamanı beklesin," ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Fransa'da 2024 Paris Paralimpik Oyunları İçin Güvenlik Önlemleri: 25 Bin Polis Görevde

Fransa'da 2024 Paris Paralimpik Oyunları İçin Güvenlik Önlemleri: 25 Bin Polis Görevde