Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya İran’da Yeşil Bayrak Siyaha Döndü! Cumhurbaşkanı Reisi’nin Ölümü Sonrası Işık Hızıyla Değişiklikler

İran’da Yeşil Bayrak Siyaha Döndü! Cumhurbaşkanı Reisi’nin Ölümü Sonrası Işık Hızıyla Değişiklikler

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Abdullahiyan’ın helikopter kazasında ölmesiyle dünya İran’a kilitlendi. Bu sabah İmam Rıza türbesine yeşil bayrak yerine siyah bayrak asıldı. Peki siyah bayrağın anlamı ne? İşte detaylar...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İran’da Yeşil Bayrak Siyaha Döndü! Cumhurbaşkanı Reisi’nin Ölümü Sonrası  Işık Hızıyla Değişiklikler
MUHABİR: Kardelen Özdemir

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Abdullahiyan’ın helikopter kazasında ölmesiyle dünya İran’a kilitlendi.

Bu sabah İmam Rıza türbesine çekilen bayrak gözlerden kaçmadı. Yeşil olan bayrağın yerine siyah bayrak asıldı.

Helikopter Iran

Helikopter Kazası ve Reisi’nin Ölümü

İran lideri İbrahim Reisi dün Azerbaycan’a gidip bir baraj açılışına katıldı. Daha sonra 1979 model bir helikopterle İran’a dönmek için yola çıkan Reisi, kaza geçirdi. İran medyası ilk olarak Reisi’nin durumunun iyi olduğunu belirtti ancak saatler geçse de Reisi’den bir açıklama gelmedi. Arama-kurtarma çalışmaları da yoğunlaştırıldı. İranlılar toplu dua etmek için sokaklara çıktı.

Reisi’nin hayatını kaybettiği saatler sonra doğrulandı. Kötü hava koşulları nedeniyle kaza noktasını Türkiye’nin yardım amaçlı gönderdiği Akıncı İHA’sı tespit etti. Helikopterin kaza yaptığı nokta sabaha karşı daha net olarak görüldü. İran devlet televizyonu, Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı Abdullahyan’ın hayatını kaybettiğini doğruladı.

Tdgvbh

Siyah Bayrağın Anlamı

İran’da önemli olayların ardından gözlerin çevrildiği Meşhed’deki İmam Rıza Türbesi’nde, bu sabah bayrak değişimi gerçekleştirildi. Muharrem ve Sefer ayı boyunca İmam Rıza (a.s) Türbesi’ne asılı olan siyah bayrak yeşil bayrakla değiştirildi.

Her ne kadar İran’ın siyah bayrak asması savaş ve intikam anlamına gelse de aslında bir yas simgesidir. İran İsrail-Hamas arasındaki savaş nedeniyle bölgede ölen binlerce sivil için de daha önce siyah bayrak astı. Dahası, İran İsrail’e saldırmadan önce Hz. İmam Rıza’nın türbesinde bayrak değişimine gitmemişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Konyaaltı Kent Meydanı’nda 19 Mayıs Coşkusu

Konyaaltı Kent Meydanı’nda 19 Mayıs Coşkusu