Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya İran Kızılayı 'Dış Yardım' İddialarını Reddetti

İran Kızılayı 'Dış Yardım' İddialarını Reddetti

İran Kızılay Derneği Başkanı Pir-Hüseyin Kolivand, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve beraberindeki heyeti taşıyan helikopterin enkazının İranlı ekipler tarafından bulunduğunu belirterek, dış yardıma ihtiyaç duyulduğu iddialarını yalanladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İran Kızılayı 'Dış Yardım' İddialarını Reddetti
KAYNAK: Haber Merkezi

İran Kızılay Derneği Başkanı Pir-Hüseyin Kolivand, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve beraberindeki heyeti taşıyan helikopterin enkazının İranlı ekipler tarafından bulunduğunu belirterek, dış yardıma ihtiyaç duyulduğu yönündeki haberlerin asılsız olduğunu söyledi. Kolivand, “Dış yardımımız yoktu. Dış yardım diyorlarsa, bu bir söylenti” dedi.

İran İslam Cumhuriyeti Haber Ajansı'nın (IRNA) aktardığına göre, Kolivand, helikopterin enkazının bulunması için “İran'ın dış yardıma güvendiği” yönündeki haberleri söylenti olarak nitelendirdi. Kolivand, helikopterin enkazını bulma operasyonunun tamamen İranlı kurtarma ekipleri ve İran'a ait insansız hava araçları tarafından gerçekleştirildiğini savundu.

Kolivand: Operasyon İranlı Ekiplerce Gerçekleştirildi

Kolivand, helikopterin ulaşılaması zor 2 bin 500 metre yükseklikte düştüğünü vurgulayarak, “Operasyon tamamen İranlı ekipler tarafından gerçekleştirildi. Dış yardımımız yoktu. Dış yardım diyorlarsa, bu bir söylenti. Ayrıca, Kızılay helikopteri de ilk kez yer tespiti yaptı” şeklinde konuştu.

Ne Yaşanmıştı?

Cumhurbaşkanı Reisi, dün İran-Azerbaycan sınırında bir barajın açılış törenine katıldı. Reisi, beraberinde Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ve bazı yetkililerle ülkeye dönüşü sırasında helikopter kazası meydana geldi.

İran'ın talebi üzerine Türkiye, arama kurtarma faaliyetlerinde Akıncı TİHA görevlendirdi. Akıncı TİHA'nın tespit ettiği helikopter enkazının koordinatları, İran makamlarıyla paylaşıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İbrahim Tatlıses'ten nişanlı çifte ilginç öneri: Hemen yapın

İbrahim Tatlıses'ten nişanlı çifte ilginç öneri: Hemen yapın