Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Dünya İran iPhone Yasağı Nedeniyle 900 Milyon Dolar Zarara Uğradı

İran iPhone Yasağı Nedeniyle 900 Milyon Dolar Zarara Uğradı

İran'da iPhone cep telefonlarına getirilen ithalat yasağı, ülkeye ciddi ekonomik zarar verdi. Kaçakçılık nedeniyle ortaya çıkan kayıplar, ülkenin döviz kaynaklarına büyük darbe vurdu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İran iPhone Yasağı Nedeniyle 900 Milyon Dolar Zarara Uğradı
KAYNAK: Anadolu Ajansı

İran'da iPhone 14 ve 15 modellerine getirilen ithalat yasağı, ülkeye 900 milyon dolar zarara mal oldu. İran Cep Telefonu İhracatçıları Derneği Başkanı Abdulmehdi Esedi, yasağın ülkenin döviz kaynaklarını olumsuz etkilediğini ve kaçakçılık nedeniyle büyük bir döviz kaybı yaşandığını belirtti.

Yasak kapsamında, iPhone telefonlarının resmi olarak kaydedilememesi, kaçakçılığı artırdı. Apple'ın ürünlerinin İran'da satışı resmi olarak yasaklanmış olsa da, markanın popülaritesi İranlılar arasında devam ediyor. Bu durum, resmi yollarla ithalatın engellenmesi sonucunda yasadışı yöntemlerin yaygınlaşmasına neden oldu.

Gelecek Yıl Daha Büyük Bir Kayıp Bekleniyor

Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan tarafından kurulan yeni hükümetin, yasakları kaldırmaması durumunda, ülkenin uğrayacağı zararın gelecek yıl 1,3 milyar dolara çıkabileceği uyarısında bulunuldu. Esedi, İletişim Bakanlığı ve Sanayi Bakanlığı'nın yasağın kaldırılması yönünde çalışmalar yaptığını belirtti.

iPhone’un İran’daki Durumu

Resmi olmayan verilere göre, İran'ın cep telefonu ithalatının üçte birinden fazlasını iPhone'lar oluşturuyor. Buna rağmen, iPhone 14 ve 15 modellerinin ithalatı yasak kapsamında yer alıyor. Apple, İran'da resmi bir temsilcilik bulundurmasa da, marka ülkenin en popüler telefonlarından biri olmaya devam ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kemer'de Kındılçeşme İçin Büyük Buluşma Hazırlığı

Kemer'de Kındılçeşme İçin Büyük Buluşma Hazırlığı