Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya İran Cumhurbaşkanı Reisi: İsrail'e Karşı Güçlü Karşılık Vereceğiz

İran Cumhurbaşkanı Reisi: İsrail'e Karşı Güçlü Karşılık Vereceğiz

ran Cumhurbaşkanı Reisi, İsrail'e karşı gerçekleştirilen operasyonun ardından güçlü bir karşılık vereceklerini açıkladı. Bölgedeki gerginliklerin arttığı bir dönemde İran'ın net tutumu dikkat çekiyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İran Cumhurbaşkanı Reisi: İsrail'e Karşı Güçlü Karşılık Vereceğiz
KAYNAK: İHA

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, İran'ın İsrail'e yönelik gerçekleştirdiği “Ya Resulullah” adlı “Gerçek Vaad” operasyonunun ardından yazılı bir açıklama yaparak, İsrail'in herhangi bir saldırısına karşı "daha güçlü karşılık vereceklerini" belirtti.

Devrim Muhafızları Ordusu tarafından gerçekleştirilen operasyonun hedef alındığı Şam'daki İran Konsolosluğu'na yapılan saldırıya cevaben Reisi, İran'ın Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney'in "intikam" vaadini gerçekleştirdiğini ifade etti. Reisi, saldırının meşru müdafaa kapsamında gerçekleştiğini vurguladı.

İsrail'e Uyarı: Daha Güçlü Karşılık Hazır

Bölgedeki gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirten Reisi, "Siyonist İsrail rejimi ve destekçileri İran'a karşı pervasızca hareket ederlerse, daha güçlü karşılık veririz. Ülkemizin çıkarlarına yönelik her türlü macera arayışına cevabımız yeniden pişman edici olacaktır. Siyonist İsrail rejiminin destekçileri, bu rejimi körü körüne desteklemeyi bıraksınlar" dedi.

Savunma Operasyonu Devam Etmeyecek

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ise yaptığı açıklamada, "Meşru müdafa hakkımızı kullanmamız, İran’ın bölgesel ve uluslararası barış ve istikrara karşı sorumlu tutumunun bir göstergesidir. İran İslam Cumhuriyeti’nin bu aşamadan sonra savunma operasyonunu devam ettirme gibi bir niyeti yoktur. Ancak gerek duyulması durumunda, her türlü saldırıya karşı ülkenin yasal çıkarlarını korumak konusunda geri adım atmayacaktır" şeklinde konuştu.

Abdullahiyan ayrıca bugün düzenlediği basın toplantısında, "Operasyonlarımızdan yaklaşık 72 saat önce bölgedeki dostlarımızı ve komşularımızı İran'ın İsrail'e vereceği yanıtın kesin, meşru ve geri dönülmez olduğu konusunda bilgilendirdik" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Küçük Prens Artık Güccük Pirens! Gazikültür A.Ş. Küçük Prens Kitabını Antep Ağzına Uyarladı

Küçük Prens Artık Güccük Pirens! Gazikültür A.Ş. Küçük Prens Kitabını Antep Ağzına Uyarladı